Gemeente Meerssen | Fietscafé in Meerssen: wat zijn jouw ideeën om fietsen makkelijker te maken?

Nieuwsbericht Fietscafé in Meerssen: wat zijn jouw ideeën om fietsen makkelijker te maken?

Gepubliceerd op: 12 mei 2023 09:40

Fietscafé

Er zijn in Nederland meer fietsen dan inwoners. Fietsen heeft veel voordelen. Meer mensen op de fiets. Met dat doel organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vier Fietscafés door het land, onder andere in Meerssen. De fietscafés zijn voor fietsers én niet-fietsers die mee willen denken. Wat zijn jouw ideeën om fietsen makkelijker te maken? We horen ze heel graag. Doe je mee?  

Wethouder verkeer en vervoer Bjorn Molling: "Als gemeente onderschrijven wij  het belang van fietsen. Goed voor de gezondheid en ook voor het klimaat. Ik zal zelf ook deelnemen aan het fietscafé in Meerssen aanstaande dinsdag. Ik roep fietsers en met name ook niet-fietsers op mee te denken! Meld je nog aan voor het fietscafé in Meerssen. Er is nog plek!"  

Fietscafé in Meerssen

Wanneer? Dinsdag 16 mei 2023
Waar? Gemeenschapshuis De Stip, Pastoor Dom. Hexstraat 10 Meerssen. 
Hoelaat? Inloop vanaf 18.30 uur. Aanvang: 19.00 uur (tot ca. 21.30 uur).

Er is plek voor 50 deelnemers per café. 
Deelnemers ontvangen na deelname een vvv-cheque ter waarde van 50 euro.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.pratenoverfietsen.nl.
Heb je hulp nodig bij 
het aanmelden? Bel dan met telefoonnummer 030-2759622 (van maandag t/m vrijdag tussen 9.00-17.00 uur).

Het Fietscafé wordt georganiseerd door het team actieve mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bekijk www.rijksoverheid.nl/fiets voor meer informatie over het fietsbeleid van de Rijksoverheid.

Wist je dat ... 

... een derde van autoverplaatsingen in Nederland korter is dan 5 kilometer. Daar is nog veel te winnen! Naar je werk, de bakker of school: voor korte ritjes neem je net zo makkelijk de fiets. Het is goed voor je lijf, je portemonnee en de natuur. Meer informatie: www.www.daszogefietst.nl.

Het Fietscafé wordt georganiseerd door het team actieve mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Bekijk www.rijksoverheid.nl/fiets voor meer informatie over het fietsbeleid van de Rijksoverheid.