Nieuwsbericht Feestelijke heropening Jacobs Meerssen na grootschalige renovatie

Publicatiedatum: 01 maart 2016 18.30 uur

Op dinsdag 1 maart 2016 hebben loco-burgemeester drs. Guido Houben en ir. Roel Hendriks (Director Operations Meerssen) de feestelijke heropening verricht van Jacobs Engineering BV in Meerssen. Dit gebeurde na een grootschalige renovatie van het gebouw, dat eigendom is van de gemeente. De grootschalige renovatie was mogelijk dankzij de uitstekende samenwerking van alle betrokkenen. Het pand werd namelijk gerenoveerd terwijl de medewerkers van Jacobs in het gebouw aan het werk waren. Dat vereiste een nauwgezette  afstemming van werkzaamheden tussen de firma Jacobs (huurder), uitvoerende bedrijven en gemeente (eigenaar/opdrachtgever). Het eindresultaat is een prachtig vernieuwd en duurzaam gebouw, waar alle partijen trots op zijn.

Heropening Jacobs Meerssen

Foto: Karel Curvers (Meer Vandaag)

Voortzetting huurovereenkomst
Sinds het jaar 2000 is Jacobs Engineering BV gevestigd in het pand van de voormalige LHNO-school aan de Proost de Beaufortstraat in Meerssen. De gemeente is eigenaar van dit gebouw (1500 m2) en heeft dit verhuurd aan de Jacobs Engineering Group, een gerenommeerd internationaal bedrijf met de hoofdvestiging in Pasadena (USA) en nevenvestigingen over de hele wereld. Het huurcontract liep vorig jaar af en het gebouw was dringend toe aan een grondige renovatie. Na intensief overleg zijn directie en gemeente (opdrachtgever renovatie) het eens geworden over een nieuwe huurovereenkomst voor de komende 10 jaar. Een derde van de 140 medewerkers woont in Meerssen. Behoud van Jacobs voor Meerssen betekent dus ook behoud van werkgelegenheid in onze gemeente.

Jacobs Engineering Group is een internationaal bedrijf (65.000 medewerkers) met het hoofdkantoor in Pasadena (USA) en vestigingen over de hele wereld. Klanten zijn o.a. Sabic, DSM, Borealis en Dupont.