Nieuwsbericht Feestelijk startsein bouw nieuw Kindcentrum Meerssen

Publicatiedatum: 23 maart 2017 12.35 uur

Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum, dat naast basisonderwijs (fusie De Gansbeek en Op 't Hwagveld) ook buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een bibliotheek gaat bieden. Het nieuwe centrum komt te liggen aan de Pastoor Dom. Hexstraat bij het gebouw van de huidige basisschool. De bestaande locatie wordt gerenoveerd en uitgebreid met een gedeelte nieuwbouw op het naastgelegen terrein (tussen school en gemeenschapshuis de Stip). Op woensdag 22 maart werd het officiële startsein gegeven voor de bouw.

Feestelijk startsein

Ongeveer 80 peuters/kleuters met bouwhelm, vertegenwoordigers van alle kindpartners, de aannemer/architect en de gemeente gaven samen het startsein. De kinderen deden dit op hun geheel eigen wijze: onder het gezamenlijk zingen van bouwlied 'Deze steen op deze steen' werden met vereende krachten symbolische de eerste stenen (verhuisdozen) gestapeld.

Startsein bouw Kindcentrum

Wethouder Onderwijs Berry van Rijswijk en bestuursvoorzitter INNOVO Bert Nelissen onthulden daarna samen het bouwbord voor het nieuwe Kindcentrum.

Start bouw Kindcentrum

Website

Ter afsluiting kregen alle kinderen een gezonde traktatie. Vertegenwoordigers van de kindpartners en omwonenden sloten in gemeenschapshuis de Stip af met een kopje koffie/thee en een lekker stukje vlaai. Tijdens deze afsluitende bijeenkomst werd ook de website van het Kindcentrum gelanceerd: www.kindcentrum-meerssen.nl. Op deze website vindt u onder andere informatie over alle partners in het Kindcentrum. Daarnaast kunt u hier het bouwproces van meet af aan volgen. Heeft u vragen of opmerkingen, dan vindt u hier ook contactadressen en telefoonnummers.  

Start bouw Kindcentrum

Meer informatie: www.kindcentrum-meerssen.nl