Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Fase 2 project Overkluizing Watervalderbeek: start werkzaamheden Beekstraat & Stationstraat

Gepubliceerd op: 03 februari 2020 14:30

Overkluzing Watervalderbeek - fase 2
Op maandag 3 februari starten de werkzaamheden van fase 2 van project Overkluizing Watervalderbeek: de aanleg van een nieuw ondergronds beektracé door het onderste deel van de Beekstraat (tussen Gasthuisstraat-Bunderstraat) en de Stationstraat (tussen Bunderstraat -brillenzaak/opticien). Deze straten zijn van maandag afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers (te voet) kunnen wel door. Winkels blijven bereikbaar voor publiek. Verkeer kan wel vanuit de Gasthuisstraat richting de Beekstraat/Volderstraat rijden. De parkeergarage aan de Stationstraat blijft bereikbaar vanaf het Stationsplein.

Het project

Achter de panden Stationstraat 1 t/m 17 loopt ondergronds de Watervalderbeek. Bij inspectie constateerde de gemeente dat de overkluizing (= ondergrondse beek) in slechte staat verkeerde. Renovatie van de overkluizing en een gedeeltelijke verlegging van de ondergrondse beek via de Stationstraat was noodzakelijk. De renovatie van de overkluizing werd voor de feestdagen afgerond.
De nieuwe buis die in de overkluizing is getrokken, is kleiner van diameter. Dat betekent dat deze niet dezelfde hoeveelheid water kan afvoeren als voorheen. Daarom moeten we een nieuw ondergronds tracé (buis) aanleggen voor de Watervalderbeek via het onderste deel van de Beekstraat en de Stationstraat (tot aan brillenzaak/opticien). We willen deze werkzaamheden afronden voordat het seizoen met mogelijk extreme regenbuien weer start (vanaf april-mei).

Werkvolgorde

We starten maandag 3 februari met de aanleg van het nieuwe ondergrondse beekstracé (buis) in het onderste gedeelte van de Beekstraat (tussen Gasthuisstraat en Bunderstraat). Dit duurt naar verwachting tot half maart. Aansluitend gaan we verder in de Stationstraat en krijgt het onderste deel van de Beekstraat zijn nieuwe bestrating (half maart). Fase twee wordt naar verwachting in april helemaal afgerond. 

Informatie

Op de speciale projectpagina Overkluizing Watervalderbeek op www.meerssen.nl treft u actuele informatie aan. Hier vindt u ook de contactgegevens van omgevingsmanager Maarten Beks. E-mail: ipbb.beks@outlook.com. Telefoon: 06-52640722. Of bel het gemeentelijk Klant Contact Centrum (KCC): telefoon: 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.