Gemeente Meerssen | Expositie Wil van der Laan in Erfgoedhuis Meerssen

Nieuwsbericht Expositie Wil van der Laan in Erfgoedhuis Meerssen

Gepubliceerd op: 17 september 2021 09:10

Brons Wil van der Laan
Van 9 tot en met 17 oktober 2021 exposeert schilder-beeldhouwer Wil van der Laan zijn werk in het Erfgoedhuis in Meerssen. Tijdens deze expositie maakt u onder andere kennis met prachtige bronzen van beroemde machthebbers van het Romeinse Rijk.

Romeinse keizers

Al lang koesterde Wil van der Laan de wens een thematisch bij elkaar horende groep bronzen te maken. Nadat hij in opdracht twee bronzen Centurions (Romeinse legeraanvoerder) had gemaakt, ontstond het idee de beroemde machthebbers van het Romeinse Rijk op eigentijdse wijze te portretteren: vijf keizers en Julius Caesar.

Het project dat Wil samen met zijn vaste bronsgieters van Art & Craft realiseerde, moet een reizende expositie worden langs de plaatsen van de Via Belgica. Meerssen - in het verleden bekend als Marsna - mocht op die reis natuurlijk niet ontbreken. Het prachtige kunstwerk 'Marsna' van Wil van der Laan siert niets voor niets de gevel van het gemeentehuis in Meerssen.

Naast de keizersgroep is een aantal andere werken te zien, waaronder een 6-meter breed geschilderd vierluik, met als onderwerp de waterlelies van Buitengoed Vaeshartelt.

Over het keizersproject is in samenwerking met Drukkerij Maenen een boekwerk samengesteld. Dit ligt ter inzage bij de expositie en is te koop.

Openingstijden Erfgoedhuis

U kunt de expositie in het Erfgoedhuis Meerssen van 9 t/m 17 oktober bezichtigen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tijdens kantooruren. Op donderdag is er een avondopenstelling tot 20.00 uur. In het weekend is de expositie geopend van 14.15-17.30 uur. In het weekend is schilder-beeldhouwer Wil van der Laan zelf aanwezig.

Erfgoedhuis Meerssen
Markt 38 in Meerssen
Ingang op werkdagen via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC)