Nieuwsbericht Expositie van Bertha Waelen - Douven

Publicatiedatum: 22 februari 2018 16.00 uur

erfgoedhuis
Van 1 maart tot en met 8 april 2018 zijn in het Erfgoedhuis in Meerssen de nieuwste werken van kunstenares Bertha Waelen - Douven te zien.
Bewonder haar visie op natuur en landschap, laat u meenemen in de wandelingen door haar leefomgeving en geniet van de prachtige werken.  

Over Bertha Waelen - Douven

De op Raar wonende schilderes Bertha Waelen werd in 1936 geboren te Mechelen. Ze is van jongs af aan creatief bezig. Van haar vader leerde ze paarden tekenen, die naast koeien en geullandschappen, nog steeds een geliefd onderwerp zijn. Rond haar twintigste won zij meerdere prijzen op exposities met wandkleden. Een en ander werd door haar ouders aangemoedigd, wat toentertijd niet vanzelfsprekend was.

Toen zij trouwde verhuisde ze naar Meerssen. Door de drukte van het gezin en een boerenbedrijf werd schilderen op een laag pitje gezet. 25 jaar geleden pakte ze echter de draad weer op. Ze volgde cursussen en workshops bij diverse kunstenaars, waar zij haar natuurlijk kleurgevoel verfijnde en een eigen stijl ontwikkelde.

Schilderkunst

Haar werk varieert van figuratief tot abstract. Het is kunst met een eigen handschrift. Schilderen is voor haar uiting geven aan gevoelens van liefde voor en verbondenheid met natuur en landschap in haar leefomgeving.

Het zien ontstaan, het zoeken naar harmonie en het zien groeien van het werk is steeds weer een belevenis en puur schilderplezier. Zij heeft al vaker geëxposeerd en nu kunt u haar nieuwste werken bezichtigen in het Erfgoedhuis te Meerssen (1e etage) vanaf 28 februari tot en met 8 april.