Gemeente Meerssen | Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Mieke Eggen

Nieuwsbericht Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Mieke Eggen

Gepubliceerd op: 09 januari 2023 11:20

BKB Kunstenaar van de week Mieke Eggen
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Vanaf januari staat elke week één kunstenaar centraal. De komende dagen is dat Mieke Eggen uit Ulestraten. 

Kunstenaar van de week: Mieke Eggen

Mieke Eggen is leerkracht van beroep en heeft jarenlang gewerkt met kinderen met een speciale onderwijsbehoefte. Haar passie ligt bij het maken van baby'tjes uit polymeerklei en ze wordt graag verrast door het karaktertje dat ontstaat tijdens het boetseren. In het najaar van 2015 is ze gestart zonder opleiding of cursus in deze richting. Haar voorkeur gaat uit naar realistisch/figuratief werk. Ze probeert het mini baby'tje er zo echt mogelijk uit te laten zien. Daarom vinden sommige mensen haar baby'tjes een beetje heftig en eng. Soms plaatst ze de baby'tjes in een context die vragen of emoties oproept.

In deze tentoonstelling van de BKB Kunstgroep exposeert zij haar baby'tjes voor de eerste keer. Heel spannend! Ze gaat graag met u in gesprek op zondag 15 januari van 14.00-16.00 uur. in het Erfgoedhuis, Markt 38 in Meerssen.

Openingstijden

De expositie is geopend van maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur. Ingang via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 Meerssen.

Andere baby'tjes van Mieke kunt u zien in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 in Meerssen. Dit pand heeft variabele openingstijden.

De entree is gratis en u bent van harte welkom!

Voor verdere informatie zie: www.facebook.com/MiekesLittleLove/