Gemeente Meerssen | Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Margriet Lambrichs

Nieuwsbericht Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Margriet Lambrichs

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 14:50

Expositie
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Vanaf januari staat elke week één kunstenaar centraal. Deze week is dat Margriet Lambrichs. 

Kunstenaar van de week: Margriet Lambrichs

Margriet is geboren op de Noord Molukken te Ternate - Indonesië. Op 4-jarige leeftijd kwam zij met haar familie terug naar Nederland. Ze woont al vele jaren in Kasen. Sinds 1990 heeft zij zich bezig gehouden met het schilderen van oude culturen langs de zijderoute. Ze kreeg daarbij les van Frans Witte. In 1999 is ze overgestapt op het schilderen van iconen. Van Elfriede Kuipers heeft ze destijds heel veel geleerd. Momenteel schildert Margriet nog steeds prachtige iconen, in verschillende stijlen. Om deze kunst te leren, heeft ze speciale 'iconen' reizen naar het buitenland gemaakt. Voor Margriet is het schilderen van iconen een grote bron van inspiratie.

Op zondag 22 januari vertelt Margriet je graag over haar iconen van 14.00-16.00 uur in het Erfgoedhuis. Ingang is dan via de deur aan de Markt 38 in Meerssen.

Openingstijden

Op werkdagen kun je de BKB Kunstgroep expositie in het Erfgoedhuis bezoeken via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum, Markt 50 Meerssen.

De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur.

Je kunt ook werk van Margriet bekijken in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 te Meerssen. Dit pand heeft variabele openingstijden. Je bent van harte welkom!