Gemeente Meerssen | Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Jo Hamers

Nieuwsbericht Expositie BKB Kunstgroep: kunstenaar van de week Jo Hamers

Gepubliceerd op: 24 januari 2023 13:20

Expositie BKB Jos Hamers
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Elke week staat één kunstenaar centraal. Deze week is dat Jos Hamers. 

Kunstenaar van de week Jos Hamers

Het werk van Jos kenmerkt zich door ronde en organische vormen, vaak geïnspireerd door de natuur. Maar ook basale vormen en abstracte figuren met kenmerkende strakke lijnen hebben zijn interesse en zorgen voor spanning in een beeld dat de aandacht trekt. Jos heeft sinds 2003 mogen beeldhouwen in Kunstcentrum Kumulus in Maastricht. Vanaf 2017 volgt hij lessen in ruimtelijke kunst in Genk. Zijn werk wordt uitgevoerd in steen, hout, gips, kunststoffen etc. Zijn kunst komt voornamelijk voort uit zijn gevoel, zijn gedachten. Ook wordt hij geïnspireerd door zijn omgeving, door de natuurlijke vormen van aardse dingen. Van zo'n idee maakt hij een schets op papier en vervolgens een 3D kleischets. Alle zijden van de vorm worden belicht. De uiteindelijke kleischets vormt de basis voor een beeld. De laatste jaren specialiseert hij zich in het samenvoegen van contrasterende materialen tot een harmonieus geheel. Het is de moeite waard om zijn werk te bekijken.

Op zondag 29 januari kun je van 14.00-16.00 uur met hem in gesprek in het Erfgoedhuis, Markt 38 in Meerssen. Hier zijn enkele van zijn werken te zien.

Openingstijden

Op werkdagen kun je de BKB Kunstgroep expositie in het Erfgoedhuis bezoeken via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum, Markt 50 Meerssen.

De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur.

Je kunt ook werk van Margriet bekijken in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 te Meerssen. Dit pand heeft variabele openingstijden. Je bent van harte welkom!