Gemeente Meerssen | Expositie BKB Kunstgroep: Kunstenaar van de week Jan Schoenmakers

Nieuwsbericht Expositie BKB Kunstgroep: Kunstenaar van de week Jan Schoenmakers

Gepubliceerd op: 31 januari 2023 11:25

Expositie BKB
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Elke week staat één kunstenaar centraal. Deze week is dat Jan Schoenmakers. 

Kunstenaar van de week Jan Schoenmakers

Deze week staat Jan Schoenmakers centraal bij de tentoonstelling van de BKB Kunstgroep in het Erfgoedhuis Meerssen. Jan schildert al van jongs af aan. Op zijn twaalfde jaar kreeg hij een doos olieverf, een geweldig cadeau. Dat was het begin van zeer veel schilderijen. Naarmate de jaren vorderden, werd het schilderen steeds belangrijker voor hem. Hij koos dan ook voor een creatief beroep en heeft zijn hele leven gewerkt als etaleur en decorateur. Na zijn pensionering kwam het schilderen op de eerste plaats. De schilderijen zijn figuratief, kleurrijk en uiteenlopend van thema. In deze sombere winterperiode trakteert hij ons onder meer op zonnige bloemtaferelen.

Jan gaat graag met u in gesprek over zijn opbeurende kunstwerken op zondag 5 februari 2023 van 14.00-16.00 uur in het Erfgoedhuis (toegang:  via Markt 38).  

Openingstijden

Op werkdagen kun je de BKB Kunstgroep expositie in het Erfgoedhuis bezoeken via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum, Markt 50 Meerssen.

De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur.

Je kunt ook werk van Jan bekijken in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 te Meerssen. Dit pand heeft variabele openingstijden. Je bent van harte welkom!