Nieuwsbericht Exploitant gezocht voor Openluchtzwembad Meerssen

Publicatiedatum: 19 januari 2017 09.15 uur

Aan de Molenveldweg in Meerssen ligt Openluchtzwembad De Parel. De gemeente ziet exploitatie van een zwembad niet langer als kerntaak. Het gemeentebestuur heeft daarom in de gemeentebegroting 2017 geen financiële middelen opgenomen voor exploitatie van het zwembad. Wel heeft de gemeenteraad een motie aangenomen, waardoor het college is verzocht een ultieme poging te doen om het openluchtzwembad met bijbehorende ligweide te behouden voor Meerssen en de regio. Eén van de mogelijkheden is dat de gemeente buurgemeenten benadert met de vraag of ze gezien de regionale functie willen bijdragen in de exploitatie.

Zwembad de Parel (foto: Aron Nijs)

Foto: Aron Nijs, Rothem

Exploitatie als ondernemer of in verenigingsverband

Een andere mogelijkheid is dat de exploitatie van het zwembad wordt overgenomen door een enthousiaste ondernemer of voor dit doel op te richten stichting of vereniging. Geslaagde voorbeelden van dit laatste zijn Vereniging Zwembad Geulle en Vereniging Zwembad Jekerdal (Maastricht).

Heeft u belangstelling om Openluchtzwembad Meerssen over te nemen?

Neem dan (voor medio februari van dit jaar) contact op met het gemeentelijk Klant Contact Centrum en vraag naar beleidsmedewerker Paul Speetjens van de afdeling Samenleving. Hij zal u dan graag vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. De gemeente Meerssen is bereikbaar via het algemene nummer 14 043. Of stuur een mailtje naar info@meerssen.nl.