Nieuwsbericht Eric Thomassen eerste bestuurder 'Mini'-estafette Meerssen

Publicatiedatum: 08 april 2016 12.35 uur

Toen burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz hoorde dat ze een maand lang de beschikking kreeg over een Mini wist ze het meteen: Eric Thomassen en Toine Urlings uit Ulestraten zouden hiervoor ideale bestuurders zijn. Beide studeren aan de TU en allebei hebben ze vorig jaar meegedaan aan de World Solar Challenge in Australië. Toine loopt momenteel stage in Zuid-Duitsland, maar Eric wilde maar al te graag gebruik maken van de gelegenheid om een splinternieuwe Mini te rijden. Met vier weken 'Mini'- estafette in de gemeente Meerssen wil de burgemeester het innovatieve karakter van haar inwoners onder de aandacht brengen met als thema: 'Innovatie zit in mensen.'

Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:22:09

Van de futuristische Stella Lux naar een vlotte Mini: Eric Thomassen draait er zijn hand niet voor om

Vandaag kwam Eric met zijn ouders naar het bestuurscentrum van Meerssen, waar zij hartelijk werden ontvangen door burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen. Burgemeester Cox had de Mini even tevoren samen met Rick Cremers van KERAM op het binnenplein van de sfeervolle Proosdijhoeve afgeleverd. Hij was gastheer tijdens de Limburgse Bestuurdersdag 2015 in Sittard-Geleen, waar burgemeester Clermonts-Aretz een prijsvraag won met als prijs: een maandlang rijden in een splinternieuwe Mini. 

 Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:23:37

Na een fotomoment voor de aanwezige pers kreeg Eric de sleutels van de MINI overhandigd, om er vervolgens zijn eerst rit mee te maken: naar Eindhoven Airport, waar hij zijn moeder en oma op het vliegtuig zette voor een heerlijke vakantie naar de zon.

Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:25:53

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz wist meteen wie zij als eerste gebruik wilde laten maken van de Mini: TU Eindhoven-student Eric Thomassen uit Ulestraten, die in 2015 als 'powertrain engineer' van het Solar Team Eindhoven heeft deelgenomen aan de World Solar Challenge in Australië. 

Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:27:16

Vlnr: burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, student Eric Thomassen van TU Eindhoven / Solar Team Eindhoven, burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen, mevrouw Thomassen, Rick Cremers van KERAM en meneer Thomassen

Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:30:02

Nog even een interview voor lokale omroep Meer Vandaag...

Ongetitelde afbeelding, 08-04-2016 12:31:18

...en dan weer terug naar Eindhoven!

Achtereenvolgens rijden Eric Thomassen, Anita Verdonk, Tom Weyenberg en burgemeester Clermonts-Aretz / college van B&W een week met de Mini. Op deze website leest u binnenkort meer over hun belevenissen.  

05-04-2016 - 'Mini'-estafette start in Meerssen op 8 april