Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Erfgoedhuis Meerssen: rondleidingen & lezingen najaar 2018

Gepubliceerd op: 06 september 2018 11:05

Erfgoedhuis
Altijd al interesse gehad in de historie van uw omgeving? Behoefte aan deskundige en onderbouwde kennis over het plaatselijke verleden? Maak dan snel tijd in uw agenda voor een aantal unieke lezingen in het kader van de expositie 'Meerssens Domein: van Romein tot Benedictijn'. Schuif aan bij verdiepende lezingen door experts en luister naar hun verhalen en bevindingen. U bent van harte welkom om te komen luisteren en vragen te stellen.

Zaterdag 8 september: Open Monumentendagen
Rondleiding met het thema: De Proosdij, de Palts en Gerberga
Tijdens de Open Monumentendagen verzorgt Willy Smeets op zaterdag 8 september om 14.30 uur een rondleiding met het thema 'De Proosdij, de Palts en Gerberga'. Reserveer dit tijdstip in uw agenda en neem deel. U bent van harte welkom!

Woensdag 31 oktober: lezing over het 'Verdrag van Meerssen'
Op woensdag 31 oktober verzorgt Theo Oberndorff om 19.30 uur een lezing over het 'Verdrag van Meerssen'. Theo Oberndorff  studeerde geschiedenis in Nijmegen. Hij behaalde zijn Doctoraalexamen middeleeuwse geschiedenis in 1988 in Utrecht en is auteur/medeauteur van diverse publicaties. Hij is momenteel coördinator Cultureel Erfgoed Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond. In deze functie is hij belast met het consulentschap voor particuliere erfgoedorganisaties in Limburg.

Deelnemen?

U kunt gratis deelnemen aan de rondleiding & lezing. U hoeft zich niet aan te melden. Maar let op: vol is vol!

Locatie: Erfgoedhuis Meerssen.
Ingang via het naastgelegende gemeentelijke KCC, Markt 50, 6231 LS Meerssen