Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Energise: gaat u de energiechallenge aan?

Gepubliceerd op: 11 juli 2018 13:20

energise
We staan weinig stil bij ons energiegebruik. We verwarmen onze woning, surfen op onze smartphone, koken, wassen, strijken, reizen... alles kost energie. Het zal niemand ontgaan: we moeten van het gas af in Nederland, diverse energiebronnen worden schaars, we willen en moeten duurzamere energie gebruiken en we zouden energiezuiniger moeten gaan leven. Oftewel, we zitten in een zogeheten energietransitie.

Ook u kunt het verschil maken in deze transitie

Door zelf energiezuiniger te leven. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De Universiteit Maastricht voert een internationaal project uit, genaamd energise. In dit project worden 40 huishoudens in Limburg uitgedaagd om energiezuiniger te leven door een energie challenge aan te gaan. Gedurende drie tot vier maanden (eind augustus – begin december 2018) wordt uw huishouden begeleid in het energiezuiniger leven (wat betreft het verwarmen van de woning en het doen van de was). Tegelijkertijd wordt er onderzoek gedaan, met name in hoeverre uw energiegebruik in die periode verandert en hoe dat kan worden verklaard. Deze lessen zijn belangrijk, ook met het oog op toekomstige initiatieven om energiezuiniger te leven.

Aanmelden

Heeft u ook interesse om deze challenge aan te gaan, aan dit unieke project mee te doen en één van de koplopers te zijn? Meldt u dan voor 31 juli aan via een mail aan energise@maastrichtuniversity.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Mocht u niet beschikken over email, dan kunt u ons ook bereiken via het nummer 043 3884703 (indien geen gehoor: 06-23186069). Mocht u nog vragen hebben, dan horen we dat ook graag.

Deelname wordt gewaardeerd met een leuke en duurzame verrassing!

Namens de onderzoekers van de universiteit maastricht,

Julia Backhaus, Véronique Vasseur, Christian Scholl en Nicole Rijkens-Klomp