Gemeente Meerssen | Energietransitie speelt ook in Maastricht-Heuvelland

Nieuwsbericht Energietransitie speelt ook in Maastricht-Heuvelland

Gepubliceerd op: 03 november 2020 11:35

We zullen meer duurzame energie moeten gaan opwekken als we de opwarming van de aarde tegen willen gaan. Alleen zo stopt de zeespiegel met stijgen, verminderen we het steeds vaker voorkomende extreme weer en voorkomen we het uitsterven van plant- en diersoorten. Dat kunnen we doen door over te stappen op energiebronnen die niet opraken.

RES logo

Dat is de kern van de energietransitie. Dat lukt alleen als we regionaal onze verantwoordelijkheid nemen. Dertig energieregio's in Nederland onderzoeken waar en hoe ze duurzame elektriciteit (wind en zon) kunnen opwekken. Maar ook welke grote warmtebronnen te gebruiken zijn, zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen.

Dit wordt vastgelegd in een Regionale Energiestrategie (RES). Elke energieregio stelt de energiedoelen en maakt eigen keuzes daarin. De zes gemeenten in Maastricht-Heuvelland vormen een van de drie deelregio's in Zuid-Limburg.

Uw verhaal

In onze gemeente zijn mensen al actief bezig met bijvoorbeeld het verduurzamen van hun woning. Lees hun verhaal op onze speciale projectpagina www.meerssen.nl/res. Wilt u zelf uw verhaal delen? Dat kan! Stuur uw verhaal plus een mooie foto naar communicatie@meerssen.nl

Lees meer over de RES (deelregio) Maastricht-Heuvelland op onze gemeentelijke website: www.meerssen.nl/res. Hier vindt u ook een animatie met uitleg wat een Regionale Energiestrategie (RES) is.