Gemeente Meerssen | Energietoeslag: we moeten er nog even op wachten

Nieuwsbericht Energietoeslag: we moeten er nog even op wachten

Gepubliceerd op: 07 maart 2022 14:40

Sociale zaken Maastricht-Heuvelland
Bericht van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

Op de website van de Rijksoverheid heeft u kunnen lezen dat er geld beschikbaar komt voor mensen met een lager inkomen. Het gaat om een tegemoetkoming van 200 euro en we noemen het de Energietoeslag. Wat dit lagere inkomen precies betekent en wie recht heeft op deze toeslag, wordt op dit moment door de Rijksoverheid uitgezocht.

We begrijpen dat u vragen heeft over de Energietoeslag. Maar voordat wij meer informatie krijgen van de Rijksoverheid, kunnen wij helaas nog geen geld overmaken.

U hoeft de toeslag niet aan te vragen

Als er meer bekend is, kijken wij of u recht heeft op de toeslag. Als dat zo is, hoeft u verder niets te doen. U krijgt het bedrag dan overgemaakt op het rekeningnummer dat we van u hebben.

Houd de website van Sociale Zaken MH goed in de gaten

We willen u vragen om de website van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (www.socialezaken-mh.nl) goed in de gaten te houden. Als we meer weten, zetten we het hier op. Als we de energietoeslag hebben uitbetaald, zetten we daarover ook een bericht op de website. In dat bericht vertellen wij u ook wat u moet doen als u het geld nog niet ontvangen heeft.