Gemeente Meerssen | Eerste zorgmedewerkers Zuid-Limburgse verpleeghuizen gevaccineerd tegen coronavirus

Nieuwsbericht Eerste zorgmedewerkers Zuid-Limburgse verpleeghuizen gevaccineerd tegen coronavirus

Gepubliceerd op: 15 januari 2021 13:05

Met een prik in de arm van Jens Colsters en Max Berlijn is de vaccinatie van zorgmedewerkers van de Zuid-Limburgse verpleeghuizen op 15 januari van start gegaan. Dit gebeurde op het MECC-terrein in Maastricht waar de GGD Zuid Limburg een vaccinatielocatie heeft ingericht. Op deze locatie is al een XL-testlocatie. De vaccinatie- en testlocatie zijn strikt gescheiden.

Corona - Eerste vaccinaties in Limburg

Groot animo

Max Berlijn werkt als verzorgende IG bij Valkenheim in Valkenburg en Jens Colsters is leerling verzorgende IG/maatschappelijke zorg in zorgcentrum De Kollenberg in Sittard. Na het zetten van de eerste vaccinatie door GGD Zuid Limburg geeft verzorgende Jens aan "minder bang te hoeven zijn dat hij bewoners in het zorgcentrum, opa, oma of oom aansteekt." Zorgmedewerkers van verpleeghuizen zijn, net zoals Jens en Max, door minister van VWS aangewezen om als eerste door de GGD gevaccineerd te worden. In Zuid-Limburg is de animo onder hen voor een prik enorm groot. Met de nu beschikbare vaccins heeft de GGD 7000 zorgmedewerkers kunnen inplannen. Van mensen die uitgenodigd zijn en een vaccinatie-afspraak willen maken, wordt naam en telefoonnummer genoteerd. Zodra er weer vaccins beschikbaar zijn ontvangen zij bericht.

Begin van het einde

Terwijl Christian Hoebe, arts Infectieziektebestrijding bij de GGD, de eerste prikken zette, keek burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz, voorzitter GGD Zuid Limburg, goedkeurend toe. "Ik glimlach op dit moment, ook al is dat niet door mijn mondmasker te zien. Maar de eerste stap is gezet. Hopelijk komt er nu licht aan het einde van de tunnel". De burgemeester van Meerssen spreekt nog de hoopvolle woorden uit "dat veel mensen Max en Jens zullen volgen en zich ook laten vaccineren zodra dat mogelijk is. Ikzelf zal dat ook doen."

Corona - Eerste vaccinaties in Limburg
Mirjam Clermonts-Aretz, voorzitter GGD Zuid Limburg spreekt de 
vaccinatiemedewerkers van de GGDZL toe: "Wé zijn hier onderdeel van, wees hier trots op, ik ben trots op jullie. Dankjewel!"

Veel ervaring GGD

Ook directeur Fons Bovens van de GGD zei blij te zijn "dat we begonnen zijn met vaccineren. Het is een cruciale stap in de strijd tegen het coronavirus en het beschermen van inwoners van Zuid-Limburg. Als GGD hebben we veel kennis en ervaring rond grootschalige vaccinatiecampagnes." Die ervaring komt nu heel goed van pas, want de GGD Zuid Limburg zal de komende maanden nog honderdduizenden mensen gaan vaccineren tegen het coronavirus. Vanaf 15 januari zet de GGD zo'n 50 prikkers in. Zij prikken 7 dagen per week tussen 8.00-20.00 uur. In deze fase gaat het om 330 prikken per dag. Het aantal prikkers kan indien nodig snel flink worden uitgebreid.

Corona - Eerste vaccinaties in Limburg