Nieuwsbericht Eerste training Careless Running: een warm onthaal

Publicatiedatum: 14 maart 2018 13.25 uur

Careless runnning 1
Zes enthousiaste moeders stonden woensdagochtend 14 maart in de startblokken. Hun eerste training van Careless Running kon beginnen! Zoveel inzet moest natuurlijk beloond worden. Wethouder Bert Dauven van de gemeente Valkenburg aan de Geul en wethouder Berry van Rijswijk van gemeente Meerssen onthaalden de sportievelingen met rozen.

Wat is Careless running?

MEE en Stichting Ophovenerhof organiseren een zestal looptrainingen voor ouders van kinderen met een zorgvraag. De deelnemers zijn na deze trainingen in staat 3 kilometer hard te lopen.

Door te lopen werken de deelnemers aan hun conditie. Ze worden niet alleen fysiek sterker, maar ook psychisch. Tegelijkertijd ontmoeten ze andere ouders en leggen nieuwe contacten met andere ouders die te maken hebben met vergelijkbare situaties.

De trainingen

De trainingen worden verzorgd door twee ervaren trainers die beiden werkzaam zijn in de zorg. Iedereen kan meedoen. Er wordt getraind in een kleine groep in de omgeving van Valkenburg. 's Ochtends wordt er verzameld bij Adelante, Onderstestraat 29. Deze locatie is goed bereikbaar en er is parkeerruimte. De trainingen beginnen om 9.30 uur en zullen uiterlijk om 11.30 uur afgelopen zijn.

Woensdag 14 maart was de eerste training en bij de finish kregen alle deelnemers een mooie roos uit handen van de twee wethouders. Op naar de volgende training!

Ook meedoen?

De eerste training is een feit, maar u kunt altijd instromen. Bent u ook ouder van een kind met een zorgvraag? Heeft u zin om (weer) te gaan sporten? Dan is dit misschien iets voor u! Wel is het goed om aan te geven wanneer er medische beperkingen zijn waar rekening mee gehouden moet worden.

Belangrijkste info in een notedop:

  • De trainingen worden verzorgd door Liza Lejeune (consulent MEE) en Bert Ramakers (directeur Ophovenerhof). Beide zeer ervaren lopers.
  • De trainingen zijn bedoeld voor beginners. U hoeft dus geen basisconditie te hebben.
  • We trainen met een vast schema, hier hoort ook huiswerk bij.
  • Koop niet gelijk dure spullen. Kijk eerst eens of u het leuk vindt. Liza en Bert adviseren u graag bij eventuele aankoop.
  • Belangrijkste doelen van deze trainingen zijn lol in lopen en nieuwe mensen ontmoeten.

Wilt u liever wandelen? Dat kan ook! Meld u gerust aan.

Kosten

Voor deze zes trainingen betaalt u €15,00 inschrijfgeld. Bij voldoende interesse bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een tweede serie trainingen. Neemt u  deel aan deze tweede serie dan kunt u in oktober gratis mee doen aan de 5 kilometer loop bij Marathon Meerssen.

Meer informatie

Voor meer informatie of inschrijven: Careless.running@gmail.com of kijk op www.carelessrunning.nl (hier vindt u ook een filmpje). Of like ons op Facebook.