Nieuwsbericht Een kruiwagen vol voor de Voedselbank

Publicatiedatum: 16 december 2016 08.55 uur

Van 6 t/m 15 december maakte regionale omroep L1 zich weer sterk voor de Voedselbank. Nog steeds zijn honderden Limburgers afhankelijk van de Voedselbank. Samen met alle Limburgers zamelde L1 zoveel mogelijk houdbare producten in voor voedselpakketten. Op donderdag 15 december kwam de L1 voedseltruck ook naar Meerssen. Van 17.00-18.00 uur stond de truck op Parkeerplaats 't Bergske.

Een kruiwagen vol

Inzamelactie medewerkers gemeente

Ook de medewerkers van de gemeente Meerssen hielden een inzamelactie. Een kruiwagen vol houdbare producten was het resultaat. Wethouder Berry van Rijswijk reed de kruiwagen donderdag namiddag naar de L1 voedseltruck op 't Bergske.

Een kruiwagen vol (foto: Bas van de Zwaan L1)

Foto: Bas van der Zwaan, L1

Recordopbrengst

De L1 inzamelactie Samen voor de Voedselbank leverde dit jaar 199.436 producten op, met een totale waarde van ruim 376.000 euro.

Voedselbankactie

Foto: Karel Curvers (meer foto's www.meervandaag.nl)

Voedseltruck op 't Bergske

Kerstpakkettenactie Ruggesteun van de Basiliek

Ook de Ruggesteun van de Basiliek zamelt weer houdbare producten in voor de kerstdagen. Diverse scholen in de gemeente ondersteunen de Ruggesteun door een eigen inzamelactie op school. Op zaterdag 17 december kunt u tussen 10.00-14.00 uur ook kerstpakketten afgeven bij de Ruggesteun (Kuileneindestraat 5e in Meerssen - rode poort). De Ruggesteun bezorgt deze pakketten bij ca. 100 gezinnen in de gemeente Meerssen.

Zo zorgen we samen voor een mooie Kerstmis voor iedereen!