Gemeente Meerssen | Een kleurrijke placemat voor bij het Nationale Schoolontbijt

Nieuwsbericht Een kleurrijke placemat voor bij het Nationale Schoolontbijt

Gepubliceerd op: 03 november 2021 13:45

 
Schoolontbijt 2021-3
Van 1 tot 5 november vindt dit jaar de 19e editie van het Nationaal Schoolontbijt plaats. Basisschoolleerlingen in het Heuvelland en Maastricht ontbijten dan weer samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas. In deze feestelijke ontbijtweek willen we het belang van gezond ontbijten onder de aandacht brengen met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar is dan ook: 'Altijd een gezond ontbijt'.

Extra feestje

Dit jaar maken we van gezond ontbijten een extra feestje. De leerlingen van groep 3 krijgen namelijk een kleurrijke placemat overhandigd door de wethouder. Deze placemat is ontwikkeld door JOGG Heuvelland en Maastricht in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg. Op de placemat staan leuke spelletjes en opdrachtjes die de kinderen en ouder(s) samen kunnen doen en allerlei leuke weetjes over een gezonde leefstijl. Vanaf 2022 ontvangt iedere 5 jarige in de Heuvelland gemeenten en Maastricht tijdens het bezoek aan de Jeugdgezondheidzorg de placemat.

Gezonde lunch

Om naast een gezond ontbijt ook een gezonde lunch te bevorderen gaat JOGG Heuvelland en Maastricht broodtrommelboekjes uitdelen aan de basisschoolleerlingen. In dit kleine boekje staan allerlei leuke ideeën en tips over hoe de broodtrommel van het kind lekker en gezond gevuld kan worden. De komende jaren ontvangen alle kleuters dit bij de start van hun schoolcarrière.

schoolontbijt 2021
In Meerssen

Vanochtend was wethouder Peter Hovens aanwezig op basisschool de Lindegaerd in Rothem. De placemats en broodtrommelboekjes zijn uitgedeeld in groep 3 tijdens het schoolontbijt. De wethouder en Laura Spauwen, de JOGG-regisseur in de gemeente Meerssen, hebben met de kinderen gepraat over wat er te zien is op de placemats, wat er in het boekje staat en natuurlijk over hoe belangrijk ontbijten is. De twee hielpen mee met het uitdelen van het ontbijt. Daar was de juffrouw erg blij mee.

Vandaag wordt ook het boekje aan de rest van de onderbouw uitgedeeld. Andere scholen in Meerssen ontvangen eveneens de boekjes op een later tijdstip. De placemat wordt vanaf 2022 uitgedeeld tijdens het 5-jarigen consult door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ).