Nieuwsbericht Een geslaagd schoolontbijt met de burgemeester

Publicatiedatum: 08 november 2017 14.15 uur

Burgemeestersontbijt eten
In de ochtend van 8 november verzamelden 21 leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Lindegaerd uit Rothem zich in de kantine van het bestuurscentrum van de gemeente Meerssen. Ze gingen samen ontbijten met de burgemeester! De tafel was gezellig gedekt en de kinderen hadden een compleet ontbijt meegebracht. Dit was in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Begin de dag goed

Het Nationaal Schoolontbijt is groter dan ooit! Meer dan een half miljoen kinderen schuiven in de ontbijtweek aan tafel op bijna 3.000 basisscholen in heel Nederland. Dit jaar doen scholen in maar liefst 356 gemeenten mee. De ontbijtweek is extra bijzonder, want dit is de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Een jubileum dus! Het thema van deze editie is 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Kinderen zien op allerlei manier zien hoe leuk, lekker en makkelijk het is om de dag goed te beginnen.

Burgemeestersontbijt ambtsketen
Stel je vraag

Tijdens het ontbijt hadden de leerlingen allerlei vragen voor de burgemeester. Ze waren vooral benieuwd naar de ambtsketen. De burgemeester vertelde over de betekenis ervan en liet de keten rond gaan. Toevallig was de burgemeester pasgeleden jarig geweest, dus werd er uit volle borst voor haar gezonden. De burgemeester was benieuwd wat de kinderen later wilden worden. Voor sommige leerlingen van groep 8 was dit nog toekomstmuziek, anderen wisten precies te vertellen welk beroep ze ambieerden.

Burgemeestersontbijt cheque
Donatie

De leerlingen hadden voor een heerlijk gezond ontbijt gezorgd. De burgemeester wilde natuurlijk ook iets terug doen. Daarom overhandigde zij namens de gemeente Meerssen een cheque van €100,- voor het Jeugdcultuurfonds, het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt voor 2017. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Iets dat de gemeente Meerssen erg belangrijk vindt. De kinderen gingen met een gevulde maag en de mooie cheque weer naar school. De dag was goed begonnen!