Nieuwsbericht Dynamische & vleermuisvriendelijke verlichting in de Oude Steeg Rothem

Publicatiedatum: 12 december 2017 11.10 uur

In samenwerking met de gemeente Maastricht start de gemeente Meerssen in de week van 11 december met het plaatsen van dynamische en vleermuisvriendelijke verlichting in de Oude Steeg in Rothem. Deze verbindingsweg tussen Rothem en het buurtschap Weert is sinds enige tijd afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De weg is alleen nog toegankelijk voor voetgangers en (brom)fietsers.

Passend binnen de natuurlijke omgeving

De nieuwe verlichting past binnen de natuurlijke omgeving  van de Oude Steeg. Een gedeelte van de Oude Steeg ligt binnen een vliegroute van vleermuizen. De verlichting is dynamisch en voorzien van een radarsysteem. Dat betekent dat de lampen alleen  aangaan als als er (brom)fietsers of voetgangers passeren. Na enkele minuten gaat de verlichting dan weer uit. Ook is de kleur van de lampen vleermuisvriendelijk. Door deze combinatie van innovatieve technieken verstoort de verlichting de omliggende natuur zo min mogelijk en kunnen (brom)fietsers en voetgangers zo veilig mogelijk gebruik maken van de weg.

Duur werkzaamheden

De meeste lampen worden nog voor de feestdagen geplaatst. In januari wordt de verlichting af- en ingesteld.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14.403. E-mail: info@meerssen.nl