Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Duitse en Tsjechische volksdansen in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 21 juni 2019 12:05

Douzelage Meerssen organiseerde een bezoek van twee volksdansgroepen: een uit Bad Kötzting (Duitsland) en de ander uit Susice (Tsjechië). De gasten werden op donderdag 20 juni in het gemeentehuis ontvangen en namens het college toegesproken door wethouder Jan Gulikers.

Douzelage Volksdansgroepen

De Duitse en Tsjechische volksdansers verblijven van donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni in onze gemeente en verzorgen tijdens deze dagen enkele optredens op diverse locaties. Zo waren er al optredens bij basisschool De Triangel in Ulestraten, tijdens de Weekmarkt in Meerssen, in het centrum van Meerssen en in zorgcentrum Beukeloord. De vrolijke muziek, de bonte kledij, de aanstekelijke dansen en de andere taal zorgen voor een bijzondere sfeer tijdens deze optredens en brengen de toeschouwers alvast in vakantiestemming.

Douzelage volksdansgroepen

Zaterdag 22 juni zijn optredens gepland bij Uitspanning De Nachtegaal in Meerssen (11.30 uur), in Zorgcentrum Avé Maria te Geulle (14.30 uur) en op het Sint Agnesplein in Bunde (18.30 uur). U bent van harte welkom!

Douzelage Volksdansgroepen

Douzelage Volksdanstheater

Douzelage

Douzelage Meerssen is een comité van inwoners van onze gemeente dat tracht contacten met inwoners en gemeenten van andere Europese landen te stimuleren. Douzelage is begonnen in 1991, toen als bond van 12 gemeenten in verschillende landen van Europa (vandaar 'douze', het Franse woord voor 12). Inmiddels is het aantal landen van de Europese Unie uitgebreid en is er nu een verbond van 28 gemeenten in evenveel landen, die met elkaar contact onderhouden. Meer informatie vindt u op de website van de Douzelage: www.douzelagemeerssen.nl.

Dank aan de mensen van Douzelage Meerssen voor de organisatie van het bezoek van beide volksdansgroepen. Dank ook aan de gastgezinnen waar de volksdansers mochten overnachten en waar ze goed verzorgd werden en aan Rabobank en Ondernemersvereniging Meerssen.