Nieuwsbericht Douzelage: gasten uit Malta bezoeken gemeente Meerssen

Publicatiedatum: 02 februari 2018 11.55 uur

Op woensdag 31 januari waren enkele speciale gasten uit Malta op bezoek bij burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz. In het kader van de Douzelage heeft de gemeente Meerssen een verbintenis met Malta. Het werd een bijzondere uitwisseling.

Malta

De heer Mario Calleja is burgemeester van Marsaskala (een kustplaats op Malta) en de heer Sandro Gatt is een Maltees ondernemer en wethouder van Marsaskala. Beide heren zijn lid van de Douzelage en verblijven enkele dagen in Meerssen. Een bezoek aan het gemeentehuis mocht daarom natuurlijk niet ontbreken. Als attentie brachten zij een beeldje mee van een Maltezer ridder.

Door naar Brussel

De heer Calleja en Gatt reizen na Meerssen door naar Brussel. Hier gaan zij in gesprek met Jeroen Leenaers van het Europees Parlement over de problematiek rondom de bootvluchtelingen. Dit vormt namelijk een bedreiging voor de Maltezer vissersboten.

Douzalage

Mevrouw Irene Raedts is al lid van Douzelage sinds de oprichting en maakte deze ontmoeting mogelijk. De Douzelage is een verbondsassociatie, waarin ieder land uit de Europese Unie met één stad vertegenwoordigd is. Meerssen behoort – namens Nederland – tot de eerste deelnemers.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Douzelage kunt u kijken op www.douzelagemeerssen.nl of www.douzelage.eu.