Gemeente Meerssen | Donderdag 25 mei: Informatiemarkt Luchthavenbesluit MAA

Nieuwsbericht Donderdag 25 mei: Informatiemarkt Luchthavenbesluit MAA

Gepubliceerd op: 01 mei 2023 12:00

Maastricht Aachen Airport
Bericht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert op donderdag 25 mei een informatiemarkt over de procedure om te komen tot een Luchthavenbesluit voor Maastricht Aachen Airport. In deze uitnodiging lees je hier meer over.

Waarover gaat het project?

De luchthaven Maastricht Aachen Airport wil dit jaar een aanvraag voor een luchthavenbesluit indienen bij de minister van Infrastructuur en Waterstaat. In de wet staat dat elke regionale burgerluchthaven van nationale betekenis - waar Maastricht Aachen Airport er één van is - over een luchthavenbesluit moet beschikken. Dit luchthavenbesluit gaat de huidige gebruiksvergunning vervangen. In het luchthavenbesluit worden onder andere vastgelegd:

  • Grenswaarden en regels over het gebruik van de luchthaven (waaronder de openstelling en gebruiksruimte).
  • Ruimtelijke beperkingengebieden waarbinnen regels gelden onder welke voorwaarden er in de omgeving van de luchthaven wel of niet gebouwd mag worden.

Informatiemarkt

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert een informatiemarkt over de procedure om tot een luchthavenbesluit te komen en de mogelijkheden tot inspraak in deze procedure. Tijdens de informatiemarkt kun je hierover een toelichting krijgen. Je kunt vragen stellen en in gesprek gaan met medewerkers van het ministerie. Ook zullen medewerkers van de luchthaven aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de voorbereidingen van de aanvraag van het Luchthavenbesluit.

Wanneer? Donderdag 25 mei 2023 van 19.00 tot 21.00 uur.
Waar? Grand Café 'Travelicious' in de passagiersterminal Maastricht Aachen Airport, Vliegveldweg 90.

Meld je even aan!

Je kunt je tot en met 22 mei 2023 aanmelden voor de informatiemarkt door een mail te sturen naar: regionaleluchthavens@minienw.nl.

Vragen? 

Vragen over de informatiemarkt of inhoudelijke vragen over het project? Stuur een mail naar regionaleluchthavens@minienw.nl.