Gemeente Meerssen | Dolmans Landscaping uit Bunde wint landelijke prijs

Nieuwsbericht Dolmans Landscaping uit Bunde wint landelijke prijs

Gepubliceerd op: 21 december 2022 09:40

Dolmans prijs
Op donderdag 15 december ontving de Dolmans Landscaping Group de 'Openbaar Groen Award' - de belangrijkste Belgische prijs op het gebied van openbaar groenaanleg. Dolmans Landscaping uit Bunde kijkt al sinds de oprichting in 1961 nadrukkelijk over de grenzen heen. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan veertien vestigingen, waarvan twee in België. Het prijswinnende project in Genk is het resultaat van een succesvolle grensoverschrijdende samenwerking tussen de vestigingen in Lummen (België) en Bunde.

Groene oase

In opdracht van de stad Genk was Dolmans Landscaping Group verantwoordelijk voor de aanleg van het park op de Portavida welzijnscampus in Genk. De campus heeft naast de woonfunctie een belangrijke sociale functie. Dolmans kreeg de opdracht om de leefbaarheid van het gebied met de aanplant van bomen en planten te vergroten. Dit resulteerde in een prachtig park, dat de campus als het ware omarmt als een groene oase. Naast de aanleg is Dolmans ook verantwoordelijk voor het onderhoud op de Portavida campus.

Juryrapport

De jury heeft het project gekozen omdat het heel duidelijk laat zien wat de meerwaarde is om met een tuinaannemer te werken. Volgens de jury was dit te merken aan het innovatieve plan en de biodiverse plantenkeuze. Daarnaast was de jury enthousiast over de waterdoorlatende plantvakken. Het project geeft een mooi voorbeeld van hoe waterinfiltratie en esthetiek in een ontwerp samengaan.

Porta Vida Genk

Het gemeentebestuur feliciteert Dolmans Landscaping Group van harte met deze prijs!