Nieuwsbericht Doet u mee aan Dubbel Duurzaam?

Publicatiedatum: 19 januari 2017 09.20 uur

Dubbel Duurzaam
De gemeente Meerssen start in 2017, in samenwerking met de stichting Dubbel Duurzaam en de Natuur- en Milieufederatie Limburg, het project Dubbel Duurzaam. Doel van dit project is het verduurzamen en levensloopbestendig maken van de particuliere woningvoorraad in uw gemeente. Veel inwoners willen én moeten immers langer in hun eigen woning blijven wonen. Door een combinatie te zoeken van levensloopbestendige en energiebesparende maatregelen kan uw woning langer duurzaam gebruikt worden en houdt u als bewoner ook nog geld over.

Wat bieden we u met Dubbel Duurzaam?

  • U krijgt tegen een geringe vergoeding een energie- en/of zorgscan van uw woning.
  • U krijgt hiermee inzicht in de meest aantrekkelijke energiebesparingsmogelijkheden van uw woning.
  • U krijgt inzicht in de maatregelen die nodig zijn om langer veilig, gezond en comfortabel in uw woning te blijven wonen.
  • U kunt kleine energiebesparende- en/of levensloopbestendige maatregelen (bijvoorbeeld tochtstrippen en anti-sliptegels) bestellen. Deze kunnen gratis bij u thuis worden aangebracht.
  • U kunt een voordelige lening afsluiten via de stimuleringslening Duurzaam Thuis van de provincie Limburg of gebruik maken van de leenfaciliteit die de gemeente Meerssen biedt, en dit tegen een rente die aanzienlijk lager is dan de rente voor een gangbare lening.
  • U kunt tegen een geringe vergoeding gebruik maken van offerteadvies en ontzorging bij het aanbrengen van de maatregelen.

Hoe werkt het?

U vraagt als woningeigenaar een energie- en/of een zorgscan aan om de mogelijkheden van uw woning in kaart te brengen. De scan wordt uitgevoerd door een van de Dubbel Duurzaam coaches tijdens een bezoek aan uw woning. De mogelijkheden, op het gebied van levensloopbestendigheid en/of energiebesparing worden samengevat in een onafhankelijk adviesrapport. Op basis van dit advies kunt u voor één of meerdere maatregelen kiezen. De Dubbel Duurzaam coach biedt u ook een pakket van kleine materialen aan, bijvoorbeeld tochtstrippen, radiatorfolie en/of spaarlampen. Desgewenst kunt u die gratis laten aanbrengen door het energieteam van Dubbel Duurzaam.

Uit het advies kunnen ook 'grote maatregelen' volgen, bijvoorbeeld van bouwkundige- en/of installatietechnische aard, zoals het verplaatsen van uw slaapkamer en/of badkamer naar de begane grond, het aanbrengen van HR++-glas, isolatie van dak, vloer, gevel en/of spouwmuren en zonnepanelen. Dubbel Duurzaam ondersteunt u, indien u dat wenst, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij de realisatie van de grote maatregelen. Om de werkzaamheden uit te voeren, worden ook lokale bedrijven benaderd. Dit stimuleert de lokale economie en zorgt voor extra werkgelegenheid in de regio. Bovendien worden door de projectmatige grootschalige aanpak kwaliteitseisen gesteld en scherpe prijzen bedongen.

Inschrijven?

Wilt u meedoen met het project Dubbel Duurzaam? Dan kunt u kunt zich via www.dubbel-duurzaam.nl aanmelden. U wordt dan zo snel mogelijk benaderd door een medewerker van Dubbel Duurzaam om uw vragen te beantwoorden en/of een afspraak te maken.

Download hier een flyer met bovenstaande informatie

Folder Duurzaam Thuis