Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht DOE MEE met de versierde fietsen- en karrentocht ikv 75 jaar bevrijding

Gepubliceerd op: 17 september 2019 13:35

Nederlandse vlag
Deze maand is het 75 jaar geleden dat voor de gemeente Meerssen een einde kwam aan de tweede wereldoorlog. In september 1944 werden Meerssen, Rothem, Ulestraten, Bunde en Geulle bevrijd en kwam een einde aan de bezetting door het Duitse leger. Toen waren de mensen die hier woonden weer vrij!!
Om die 75e verjaardag  van de bevrijding te herdenken en te vieren worden er diverse activiteiten georganiseerd. Een van die activiteiten is speciaal voor kinderen bedoeld, namelijk een versierde fietsen- en karrentocht op vrijdag 20 september vanaf 19.00 uur.

Alle kinderen tot en met groep 8 van de basisschool die in onze gemeente wonen kunnen meedoen. Versier je fiets, driewieler of step in de kleuren rood-wit-blauw of oranje en ga mee met deze feestelijke tocht. Een kar of kinderwagen versieren mag ook. We hopen dat de ouders of grootouders een handje zullen helpen bij het versieren van de fiets. En uiteraard mogen ouders, opa's of oma's ook de jongste kinderen begeleiden en meelopen in de stoet. De tocht vertrekt om 19.00 uur vanaf het Pastoor Geelenplein in Rothem.

Welke fiets is het mooiste versierd?

Kinderen die willen meedoen kunnen zich van 18.30 -19.00 uur in gemeenschapshuis De Koel inschrijven voor deze tocht. Ze krijgen ze een startnummer uitgereikt, want een jury gaat onderweg beoordelen welke fietsen, karren, e.d. het mooist versierd zijn. Deelname is gratis.

Route

De tocht gaat vanaf het Past. Geelenplein via de Kerkweg, Klinkenberg, Tussen de Bruggen, Stationstraat, Bunderstraat, Hoogveldweg naar het kerkplein in Meerssen-West. Daar worden dan de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde fietsen, karren, e.d. en krijgt elke ingeschreven deelnemer een herinneringsvaantje.

Doe je mee?

Gemeentebestuur Meerssen