Nieuwsbericht Doe mee en help iemand vooruit. Word taalvrijwilliger!

Publicatiedatum: 05 september 2016 10.30 uur

"Vroeger had ik schulden, nu een eigen huis."
"Omdat ik begrijp wat ik eet, ben ik 30 kilo afgevallen."

Dit zijn uitspraken van twee van de 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Laaggeletterden die beter leren lezen, schrijven en rekenen hebben een grotere kans op een gezond en gelukkig leven.

Jij kunt helpen!

In de Week van de Alfabetisering zet de gemeente Meerssen samen met organisaties en tientallen gemeenten in Zuid-Limburg zich daarvoor in.Tijdens de Week van de Alfabetisering van 5 tot en met 11 september vragen de Zuid-Limburgse gemeenten extra aandacht voor de laaggeletterden in de regio. Jij kunt ook helpen!

taalvrijwilliger

"Ik help een mevrouw die graag beter Nederlands wil leren, zodat ze zich in het dagelijks leven goed kan redden met taal. Eens per week zien we elkaar, bijvoorbeeld in de bibliotheek of bij haar thuis. We gaan ook vaak op pad om in de praktijk te oefenen met taal."

Aan de slag als taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen en schrijven. Je leert bijvoorbeeld een deelnemer hoe hij e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Je begeleidt een deelnemer een-op-een of geeft samen met een docent les aan een groepje. Als je taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel bent, is dit misschien iets voor jou. Volg de basistraining Taalvrijwilliger en ga aan de slag bij jou in de buurt!

Taalles heft beperkingen op

Meld je aan!

Wil je je meteen aanmelden? Bel of mail naar: r.doyen@leeuwenborgh.nl, telefoon 06-11374680.

Meer weten?

Kijk op www.taalvoorhetleven.nl/taalvrijwilliger, of bel gratis 0800-0234444. Nadat je je hebt aangemeld, nemen we contact op om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Ook krijg je meer informatie over de basistraining.

 

Logo week van de alfabetisering

 

Logo stichting lezen en schrijven