Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Dinsdag 1 oktober - Pijlerlezing 'Geld en Geweld'

Gepubliceerd op: 02 september 2019 14:20

Pijlerlezing
'Ik had het gewoon goed voor elkaar. Ik had niet veel, maar wel alles wat ik nodig had. Ineens had ik niks meer. Dat doet wat met je als moeder!'

Kwetsbare gezinnen en (jong)volwassenen die geweld in een afhankelijkheidsrelatie hebben meegemaakt, hebben vaak financiële problemen zoals chronische armoede en fikse schulden. Zij bevinden zich vaak in een complex financieel systeem wat leidt tot stress en spanningen, die negatieve gevolgen hebben voor het herstel.

In de dagelijkse hulpverlening blijft de wisselwerking tussen geweld in afhankelijkheidsrelaties en financiële problemen vaak onzichtbaar. Ferdi Bekken (onderzoeker bij Fier en Projectleider bij Centrum Kinder- en Mensenhandel) doet onderzoek naar armoede en schulden in de opvang. Hij is auteur van het boek 'Geld en Geweld'. Ferdi schetst met zijn onderzoek een uniek beeld van cliënten in de geweldshulpverlening en hun complexe problemen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzicht gegeven in de wisselwerking tussen geld en geweld. Ook worden praktische handvatten gedeeld die professionals kunnen gebruiken voor het signaleren, bespreekbaar maken, motiveren en ondersteunen van deze gezinnen en (jong)volwassenen.

Pijlerlezing Geld en Gewekd
Wanneer:
dinsdag 1 oktober 2019 van 15.00-17.00 uur
Waar: Auditorium The Student Hotel, Sphinxcour 9A, 6211 XZ Maastricht

Aanmelden

Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk om een idee te krijgen van hoeveel mensen er komen. Aanmelden kan via depijler@burgerkrachtlimburg.nl. Iedereen is van harte welkom. Aan deelname zijn géén kosten verbonden. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Dichtsbijzijnde: Sphinxterrein op de Frontensingel (betaald parkeren). De locatie is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Pijlerlezingen? Neem dan contact op met Stephanie Schols, tel. 06-58073081.

De Pijler, onderdeel van Burgerkracht Limburg, biedt advies en ondersteuning aan Limburgse belangenorganisaties die zich inzetten op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. Met haar werkzaamheden als kennismakelaar en expertisecentrum rondom de genoemde thema's levert De Pijler een positieve bijdrage aan de vitaliteit van de Limburgse samenleving.

Provincie Limburg - logo