Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Dinsdag 12 maart: Lezing Buitengoed Geul & Maas in het Erfgoedhuis

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 13:10

Buitengoed
Op dinsdag 12 maart 2019 houdt Fred Erkenbosch voor de Heemkundevereniging Meerssen een presentatie over het Buitengoed Geul & Maas (voorheen Landgoederenzone).

Buitengoed Geul & Maas is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg. Het Buitengoed bestaat uit een langgerekt natuurgebied en reikt van Borgharen tot Schin op Geul via het prachtige Geuldal. Maar ook de mooie rivierdalen van de Watervalderbeek, Kanjel & Gelei, Geul en Maas spelen hierin een belangrijke rol.

In dit Buitengoed liggen tientallen bijzondere landgoederen, watermolens, oude hoeves, kastelen en de Herkenberg met in de ondergrond de resten van een Romeinse villa. Buitenplaatsen zoals Vaeshartelt, kasteel Bethlehem, Landgoed Vliek en Landgoed Chateau Sint Gerlach spelen een belangrijke rol in dit Buitengoed.

Ook de Groene loper die als een groen lint voor fietsers en voetgangers de verbinding vormt tussen het Buitengoed Geul & Maas en het centrum van Maastricht krijgt aandacht. Natuurgebieden zoals de Curfsgroeve, natuurgebied Ingendael, RivierPark Maasvallei en het Geuldal bieden een grote soortenrijkdom aan planten (o.a. orchideeën) en dieren.

De gemeente Meerssen kent eveneens een aantal bijzondere en unieke locaties (natuur en cultuur) in dit Buitengoed dat een bezoek meer dan waard is.

Kortom deze presentatie geeft een goed beeld van het bovenstaande.

Datum lezing: dinsdag 12 maart 2019
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Erfgoedhuis / Klant Contact Centrum (KCC) Markt 50, Meerssen.

We hopen velen van u te mogen begroeten.
De entree is gratis, ook voor niet-leden.

Heemkundevereniging Meerssen
heemkundemeerssen@outlook.com