Gemeente Meerssen | Digitale themabijeenkomst gemeenteraad aanbod Provincie Limburg gezamenlijk onderzoek toekomstscenario's gemeente Meerssen

Nieuwsbericht Digitale themabijeenkomst gemeenteraad aanbod Provincie Limburg gezamenlijk onderzoek toekomstscenario's gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 12 januari 2021 09:50

Raad
Op dinsdag 19 januari 2021 houdt de gemeenteraad van Meerssen een digitale themabijeenkomst over het aanbod van de provincie Limburg om gezamenlijk een onderzoek uit te voeren naar de toekomstscenario's van de gemeente Meerssen. Gedeputeerde Dritty neemt aan deze bijeenkomst deel. Aanvang 19.00 uur. U kunt de bijeenkomst volgen via de livestream op www.meerssen.nl.

Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg hebben in hun brief van 15 december 2020 het aanbod gedaan om onder gezamenlijke verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur van Meerssen en GS een onderzoek in te richten, waarin alle mogelijke bestuurlijk-organisatorische toekomstscenario's onafhankelijk en deskundig worden getoetst op vijf keuzecriteria: bestuurskracht, duurzaamheid, interne samenhang, regionaal evenwicht en draagvlak (binnen de gemeente en in de regio).

Gedeputeerde Dritty zal tijdens de themabijeenkomst op 19 januari a.s. toelichting geven op het aanbod van de provincie en vragen van raadsleden en burgerleden beantwoorden. Na de themabijeenkomst zal de gemeenteraad op een nog nader vast te stellen datum zijn standpunt bepalen over het aanbod van GS.

Meer informatie