Nieuwsbericht Deze week: nieuwe Afvalwijzer 2016 in uw brievenbus

Publicatiedatum: 15 december 2015 13.50 uur

Op 1 januari 2016 verandert de afvalinzameling. Dit kan voor u andere inzameldagen en -tijden betekenen. In de week van 14 december krijgt u de Afvalwijzer 2016 in de brievenbus, met op de achterzijde uw persoonlijke afvalkalender voor komend jaar. Hierop ziet u precies wanneer het afval bij u in de straat wordt opgehaald. Overigens ziet de Afvalwijzer er anders uit dan in voorgaande jaren. U herkent de nieuwe Afvalwijzer aan de foto bij dit artikel. De nieuwe Afvalwijzer wordt dus deze week (periode 14-20 december) per post aan u toegezonden. Bewaar deze persoonlijke afvalwijzer/afvalkalender goed!

Afval

Deel gemeente: andere inzameldagen en -tijden

Met ingang van 1 januari 2016 zal Stadsbeheer Maastricht het huishoudelijk afval inzamelen in onze gemeente. Hierdoor veranderen in delen van de gemeente de inzameldagen en inzameltijden. In de even kalenderweken wordt met ingang van 2016 alleen op maandag en dinsdag ingezameld. In de oneven kalenderweken wordt met ingang van volgend jaar alleen op maandag, dinsdag en vrijdag ingezameld. Raadpleeg uw persoonlijke afvalkalender (op de achterzijde van uw nieuwe Afvalwijzer) voor de juiste inzameldagen van restafval, GFT-afval en PMD-afval (plastic heroeszakken).

Let op

December 2015 eindigt met een oneven kalenderweek (week 53) en de eerste week van het nieuwe jaar is ook een oneven kalenderweek (week 1 start op maandag 4 januari 2016). Wilt u hiermee rekening houden bij het aanbieden van uw afval?

Op 21 december nog geen Afvalwijzer ontvangen?

Heeft u op maandag 21 december nog geen Afvalwijzer ontvangen? U kunt met ingang van 1 januari 2016 alle informatie online raadplegen op www.meerssen.nl. Hier kunt u desgewenst ook de persoonlijke afvalkalender opnieuw downloaden. Geen internet? Bel het gemeentelijke Klant Contact Centrum, telefoon 14 043.