Nieuwsbericht Deze week: de Week van de Pleegzorg

Publicatiedatum: 01 november 2016 08.00 uur

Week van de Pleegzorg
Tot en met 6 november is het de Week van de Pleegzorg. De Week van de Pleegzorg staat dit jaar in het teken van pleegouders werven pleegouders. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een reizende foto-expositie, een Webinar om pleegouders te werven en lunchbijeenkomsten bij bedrijven.

In heel het land worden pleegouders bedankt voor hun inzet met speciale workshops, een verwenmiddag voor pleegmoeders en pleegoudercafés. Er zijn speciale acties, zoals bij de Optisport binnenzwembaden waar pleeggezinnen tijdens deze week één keer met z'n allen gratis kunnen zwemmen. Op www.weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten per regio.

Pleegzorg in Nederland

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Afgelopen jaar hebben 22.512 kinderen voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van ruim 18.000 pleeggezinnen.

De Week van de Pleegzorg is onderdeel van de campagne 'Supergewone mensen gezocht', die in 2015 is gestart. De campagne is financieel mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Kinderpostzegels en een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Meer informatie over pleegzorg en de campagne Supergewone Mensen Gezocht is te vinden op www.supergewonemensengezocht.nl