Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Denk op 18 september mee over sport, bewegen en cultuur

Gepubliceerd op: 29 augustus 2019 09:55

Meedenken over sport bewegen cultuur
Samen op weg naar een fit Meerssen

Op woensdag 18 september is er in gemeenschapshuis De Koel in Rothem van 13.00-15.30 uur een bijeenkomst voor alle maatschappelijke partners en verenigingen in de gemeente Meerssen over hoe we in de toekomst samen zorgen voor een fit Meerssen.

Waarom een bijeenkomst?

Een fit Meerssen betekent een gemeente waar mensen voldoende bewegen. Waar ze zich prettig en gezond voelen. Daarom neemt de gemeente deel aan de Brede Regeling Combinatiefunctie. Een combinatiefunctionaris maakt de verbinding tussen bijvoorbeeld sport en onderwijs. Het doel van de Brede Regeling Combinatiefunctie is een leven lang bewegen voor iedereen mogelijk maken. De gemeente Meerssen heeft al enkele combinatiefunctionarissen, zoals de JOGG-regisseur en de straatcoach.

Daarnaast is in 2018 het Nationaal Sportakkoord vastgesteld. De ambitie is om mensen meer en beter te laten bewegen. Ook hier staat de gemeente Meerssen volledig achter. Samen met haar partners wil de gemeente de inzet van de combinatiefuncties evalueren. We kijken daarbij meteen naar de toekomstige invulling van deze functies. En we bespreken hoe we de ambities van het Nationaal Sportakkoord gaan vertalen naar Meerssen.

Programma

Tijdens de bijeenkomst op 18 september vertellen we wat de Regeling Combinatiefuncties betekent en welke kansen en mogelijkheden dit biedt. Als inspiratie tonen we succesvolle voorbeelden van andere gemeenten. Vervolgens gaan we samen aan de slag om de huidige inzet te evalueren en mogelijkheden voor de toekomst te ontdekken.

Aanmelden

De bijeenkomst is speciaal voor partners uit onderwijs, kinderopvang, zorg, welzijn, gezondheid, buurt en sportverenigingen. Wilt u er bij zijn? Meld u dan hier aan. Vragen over de bijeenkomst? Neem contact op met Elvera Weusten (Buro Negen) via 06 51574164 of elvera@negen.nl

Bureau Negen ondersteunt de gemeente bij de planontwikkeling over de inzet van de Brede Regeling Combinatiefuncties.