Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Denk mee over naam nieuwe parkeerplaats project Centrumplan Bunde

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 09:00

Centrumplan Bunde - gezocht naam parkeerplaats
De bouw van de nieuwe supermarkt en de 18 sociale huurwoningen aan het Sint Agnesplein Bunde is in volle gang. De werkzaamheden zijn naar verwachting in september 2019 gereed. Dan moet ook de nieuwe parkeerplaats achter de nieuwbouw klaar zijn. De ingang van deze nieuwe parkeerplaats komt te liggen aan de Pletsstraat. Buurtnetwerk Bunde heeft in overleg met de gemeente het initiatief genomen een naam te vinden  voor de nieuwe parkeerplaats.

Naam nieuwe parkeerplaats

Dit wordt een informele naam, omdat er geen officiële straatnaam nodig is. Voorbeelden van soortgelijke namen zijn: 't Bergske en 't Gasthoes in Meerssen. Het buurtnetwerk heeft al een aantal mogelijke namen geïnventariseerd. De voorstellen verwijzen naar de historie van Bunde, naar bekende Bundenaren of naar de geschiedenis van de locatie. De opties tot nu toe zijn:

  • Vrankenplein: naar de Bundese componistenfamilie Vranken
  • Daan Wildschutplein: naar de kunstenaar Daan Wilschut
  • Rob Stultiensplein: naar de kunstenaar Rob Stultiens
  • Pastoor Goumansplein: naar pastoor Ben Goumans, pastoor in Bunde van 1970-1996
  • Pastoor Robroekplein: naar Pastoor Robroek, bouwpastoor van de nieuwe Sint Agneskerk
  • De Pletsj: historische verwijzing naar de naam die de Pletsstraat in de volksmond had
  • De Kiosk: verwijzing naar de kiosk van harmonie Sint Agnes die tegenover de ingang van de nieuwe parkeerplaats gelegen heeft

Denk mee!

Heeft u nog andere ideeën voor een naam voor de nieuwe parkeerplaats? Deze zijn van harte welkom! U kunt uw suggesties tot 1 april 2019 doorgeven aan het buurtnetwerk via onderstaande link. Hier vindt u ook meer achtergrondinformatie over de voorgestelde namen en leest u hoe u uw idee kunt indienen.

https://buurtnetwerkbunde.nl/enquete/

Straks: stemmen

Via bovenstaande link kunt u ná 1 april 2019 ook stemmen op uw favoriete naam. Wij plaatsen dan opnieuw een oproep in de gemeentelijke media om u hierop attent te maken. Na deze stemronde wordt een besluit genomen over de naamgeving. Hierin wordt de uitslag van de stemming meegenomen.

Fase 2

Ontwikkelaar BEMOG Projektontwikkeling BV werkt op dit moment de plannen uit voor fase 2: koopwoningen en ruimte voor een gezondheidscentrum aan de Pletsstraat.

In het kader van het project Centrumplan Bunde wordt subsidie verleend door de Provincie Limburg voor de realisatie van sociale huurwoningen.