Gemeente Meerssen | Definitieve uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Nieuwsbericht Definitieve uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gepubliceerd op: 21 maart 2022 13:15

verkiezingen
Op maandag 21 maart 2022 is de definitieve uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 opgemaakt tijdens een openbare zitting van het Centraal Stembureau in het bestuurscentrum.

Uitslag ter inzage

De processen verbaal van de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen liggen voor iedereen ter inzage in het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 in Meerssen. U kunt de uitslag ook bekijken op deze website

Opkomst

Het opkomstpercentage in de gemeente Meerssen was 55%.

Zetelverdeling

De zetelverdeling is als volgt:

  • BRUG-M - 5 zetels
  • Lokaal DNA - 7 zetels
  • CDA - 2 zetels
  • KIJK!!! - 2 zetels
  • PGM het Origineel - 1 zetel

Afscheid oude raad en onderzoek geloofsbrieven nieuwe raad

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 maart nemen we afscheid van de oude raad (bestuursperiode 2018-2022). Tevens worden de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht. Aanvang 19.00 uur in gemeenschapshuis de Stip, Pastoor Dom. Hexstraat 10 in Meerssen. Belangstellenden zijn welkom.

Installatie nieuwe gemeenteraad

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 30 maart vindt de installatie plaats van alle nieuwe raadsleden (bestuursperiode 2022-2026). De raadsleden leggen dan de eed dan wel verklaring-belofte af. Aanvang 19.00 uur in gemeenschapshuis de Stip, Pastoor Dom. Hexstraat 10 in Meerssen. Belangstellenden zijn welkom.

U kunt beide raadsvergaderingen ook volgen via de livestream op www.meerssen.nl of op televisie bij Meer Vandaag. De agenda's voor deze vergaderingen vindt u elders op deze gemeentepagina's.

Meer informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.