Nieuwsbericht De Week van het geld

Publicatiedatum: 23 maart 2017 14.45 uur

Week van het geld
Van 27 t/m 31 maart 2017 vindt weer 'De Week van het geld' plaats. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!

Leren omgaan met geld

Tijdens de Week van het geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Voorbeelden zijn gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land door financiële professionals. Medewerkers van banken, verzekeraars en de gemeentelijke kredietbanken staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Kijk voor meer informatie op: www.weekvanhetgeld.nl

Hulp om uw financiële situatie te verbeteren

Op www.pasopjegeld.nl kunt u testen wat uw financiële situatie is en op eigen kracht uw financiën verbeteren. Op basis van uw situatie krijgt u tips, hulpmiddelen en tools aangereikt om op uw uitgaven te besparen of om uw inkomen te verhogen. Voorkom problemen met schulden en kijk wat u zelf kunt doen. Ook biedt deze website u een overzicht van vrijwilligers en professionals in de regio die u hierbij kunnen ondersteunen.

Theatershow omgaan met geld
Theatershow 'Omgaan Met Geld'

Gemeente Meerssen en Kredietbank Limburg bieden de leerlingen van groep 8 van de Meerssense Basisscholen in de Week van het Geld de theatershow 'Omgaan Met Geld' aan. Mike-E en Spike-Y zijn twee coole dudes, die al jarenlang diverse bedrijven en scholen afgaan om er een wervelende show te geven. Zij brengen energie, top-40 hits en zetten de hele tent op zijn kop. De kinderen worden betrokken in vraagstukken over hoe je met geld moet omgaan. Mede hierdoor is de show niet alleen educatief, maar ook erg interactief.

De shows vinden plaats op vrijdag 31 maart 2017 bij Basisschool De Triangel in Ulestraten en Basisschool De Gansbeek in Meerssen. De andere scholen in gemeente Meerssen sluiten hierbij aan. Ook wethouder Berry van Rijswijk zal de shows bezoeken en heeft na afloop nog een kleine verrassing voor de scholen!

Kijk voor meer informatie op: www.mikespike.nl/