Gemeente Meerssen | De vlag van Orange the World wappert in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht De vlag van Orange the World wappert in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 25 november 2020 13:30

Orange the World
Vandaag hijst burgemeester Clermonts-Aretz samen met mevrouw Hage, mevrouw Wolak en mevrouw Van Kempen van Zonta Mergelland de vlag van Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. In meer dan 90 landen wordt de komende 16 dagen lang actie gevoerd. Ook in Meerssen vragen we aandacht voor deze strijd tegen geweld.

Doorbreek het taboe

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Door corona neemt met name huiselijk geweld toe. De meeste vrouwen doen echter geen aangifte. Ze weten niet waar ze terecht kunnen, ze schamen zich of zijn bang dat ze niet serieus genomen worden. Burgemeester Clermonts-Aretz: "Dat moeten we bestrijden. Door het taboe te doorbreken en er samen voor te zorgen dat vrouwen en meisjes geweld kunnen melden. Want alle vrouwen hebben recht op een leven zonder geweld."

Orange the World 3
Aandacht

Aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes is nu dan ook harder nodig dan ooit. Vrouwennetwerk Zonta Mergelland ondersteunt de internationale campagne. Zij hebben een serie filmpjes gemaakt waarin Limburgers, die zich inzetten tegen het geweld tegen vrouwen, verklaren waarom dit zo hard nodig is:

Deel 1: https://youtu.be/fK9551qHL1M
Deel 2: https://youtu.be/7M5VKaNzg1A

Burgemeester Clermonts-Aretz kreeg vandaag namens Zonta Mergelland een reep chocolade overhandigd met daarop de tekst Break the Silence, doorbreek de stilte. De reep is een manier om op een laagdrempelige wijze het gesprek te beginnen over geweld tegen vrouwen met vrienden, collega's of de buurvrouw.

Doet u mee?

In de gemeente Meerssen hijsen we samen met Zonta Heuvelland de Orange the World-vlag en roepen onze inwoners daarmee op om de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunen. Weten hoe? Op de website van Orange the World (www.orangetheworld.nl) leest u over de verschillende mogelijkheden.