Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht De Schoonmonitor: heeft u 'm al?

Gepubliceerd op: 28 augustus 2019 14:10

schoonmonitor
Sinds 23 mei 2019 heeft de gemeente Meerssen de Schoonmonitor: een gratis app voor op uw smartphone. Via deze app krijgt u maandelijks een aantal vragen over hoe schoon u uw omgeving vindt. Het aantal inwoners dat zich heeft aangemeld is nog beperkt. Hoe meer mensen gebruik maken van de app, hoe beter de gemeente weet wat u vindt van uw omgeving. Samen maken we de gemeente Meerssen nog schoner.

Hoe meer, hoe beter

"Dankzij de app weten we dat mensen met name last hebben van onkruid en fijn zwerfvuil in bepaalde delen van de gemeente", vertelt wethouder Paul Sanders. "Op die manier kunnen we heel gericht kijken naar de inzet van onze teams. Het is geen meldingen-app, maar een manier om continu uw mening te geven over uw leefomgeving. En hoe meer mensen deelnemen, hoe beter en completer het beeld wordt. Dus ook als u tevreden bent over uw omgeving, kunt u meedoen."

Hoe werkt het?

De Schoonmonitor is geheel gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android en de App store voor iOS.  Via de Schoonmonitor-app krijgt u maandelijks een aantal vragen over hoe schoon u uw omgeving vindt. U kunt ook een foto maken van de situatie en uploaden. Het geven van uw mening in de Schoonmonitor-app kost u twee minuten per maand.

Wat wordt er met de resultaten gedaan?

De gemeente kan dankzij de deelnemende inwoners zien hoe er door hen gekeken wordt naar de openbare ruimte. Zo is beter te zien waar ruimte is voor verbetering. Het beheer, onderhoud en reiniging van de openbare ruimte kan daardoor beter worden afgestemd op de beleving van de inwoners van Meerssen.

Uw antwoorden leveren nog meer op

Door elke maand uw mening te geven, spaart u met uw eigen digitale stempelkaart voor aantrekkelijke beloningen. Een mooi extraatje!