Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht De schoolbel klinkt! Kindcentrum De WereldSter opent zijn deuren!

Gepubliceerd op: 21 augustus 2018 08:45

De scholen zijn gisteren weer begonnen! Deze keer was het voor de basisschoolleerlingen in Meerssen wel een heel speciaal begin van het schooljaar. Ze gaan naar een prachtige nieuwe school. Op maandag 20 augustus werd namelijk het nieuwe Kindcentrum De WereldSter in Meerssen in gebruik genomen. In het Kindcentrum zijn de voormalige basisscholen Op 't Hwagveld en De Gansbeek samengegaan. Maar naast onderwijs biedt het Kindcentrum ook peuteropvang, buitenschoolse opvang en een openbare bibliotheek. Want ook Bibliotheek Meerssen opende maandag voor het eerst zijn deuren op deze prachtige nieuwe locatie.

De feestelijke officiƫle opening van het Kindcentrum staat gepland voor vrijdag 12 oktober. Maar we konden deze eerste schooldag in een gloednieuw gebouw natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De ingebruikname werd dan ook bij aanvang van de school kort gevierd.

Kindcentrum Meerssen opent zijn deuren

Alle kinderen, ouders en medewerkers verzamelden zich op het schoolplein. Hier werden ze meteen getrakteerd op een spetterend dansoptreden van de zusjes Rosa, Norah en Yarah Mukanga Zij waren eerder te zien in de Amerikaanse talkshow 'Ellen' (Degeneres). Wereldsterren in de dop.

Kindcentrum De WereldSter opent zijn deuren!

Directrice Christa Somers van De WereldSter heette iedereen welkom. Pastoor Wim van Meijgaarden zegende vervolgens de schoolbel, het gebouw en alle aanwezige kinderen.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren

Dat was echter niet zomaar een schoolbel. De enorme bel stamt namelijk uit 1948 en is de originele schoolbel van de vroegere meisjesschool uit Meerssen. Deze school was weer de voorganger van basisschool de Gansbeek.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren

Maar een school is natuurlijk niet geopend voordat de schoolbel is geluid. De allereerste schoolbel van Kindcentrum de Wereldster werd geluid door Jelte Hartgers, de jongste leerling van Kindcentrum Meerssen. Voor de gelegenheid was er ook een kleinere bel van stal gehaald, want de grote bel was toch echt te zwaar om te tillen.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren

De grote bel werd (al liggend op een tafel) geluid door Bas van Montfoort. Hij was ooit de jongste leerling bij de opening van basisschool de Gansbeek (in 1978) en luidde toen ook de bel. De schoolbel krijgt een mooie plek bij het Kindcentrum.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren

Namens de gemeente Meerssen waren de wethouders Marly Heusschen en Jan Gulikers bij de ingebruikname aanwezig. Marly Heusschen sprak alle aanwezigen toe en wenste hen een mooie toekomst op Kindcentrum de WereldSter. Namens de gemeente bevestigde zij een hangslotje aan de WereldSter (foto). Joan van Zomeren deed dit namens schoolbestuur INNOVO. Ook oud-wethouder wethouder Berry van Rijswijk en vertegenwoordigers van de Bibliotheek, peuteropvang en bso volgden dit voorbeeld. De slotjes symboliseren de verbondenheid met de WereldSter. Alle kinderen mogen de komende tijd een slotje meenemen en deze aan de ster vastmaken. Naar een idee van de Pont des Arts in Parijs waar ooit duizenden slotjes aan vast werden gemaakt.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren

Ter afsluiting werd het nieuwe schoollied voor de eerste keer ten gehore gebracht en konden ouders en genodigden een kijkje nemen in het Kindcentrum De WereldSter & Bibliotheek Meerssen.

Kindcentrum de WereldSter opent zijn deuren