Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht De Raad on Tour door de kern Meerssen

Gepubliceerd op: 20 september 2019 11:35

In mei van dit jaar is de gemeenteraad gestart met een serie werkbezoeken aan alle woonkernen onder de naam 'Raad on Tour'. Als eerste was de kern Bunde aan de beurt. Op donderdag 19 september ging de gemeenteraad op werkbezoek in de kern Meerssen.

raad on tour groepsfoto
Groepsfoto: Karel Curvers, Meer Vandaag

De aftrap van het programma vond plaats op een zonovergoten Markt in Meerssen. Daar werd een bezoek gebracht aan de weekmarkt, waar het marktpromotieteam zichzelf presenteerde. Hierbij werden de laatste ontwikkelingen over de weekmarkt verteld, maar ook de problemen waar de weekmarkt tegenaan loopt werden besproken met de gemeenteraad.

Raad on tour Meerssen
De Raad on Tour brengt een bezoek aan de Weekmarkt

Na enkele overheerlijke hapjes van het marktpromotieteam wandelde het gezelschap verder richting het Beukeböschke en de Gansbeek gewandeld. Bij het Beukeböschke kreeg de raad een toelichting van een beleidsambtenaar over de plannen en ontwikkelingen rond dit gebied. Na deze korte toelichting wandelde de Raad on Tour richting het Stella Maris College. Een beleidsambtenaar van de gemeente gaf hier de aftrap met een kort inleiding over het Stella Maris College. Vervolgens kregen de raadsleden een rondleiding door het gebouw door een medewerker van het Stella Maris College. Daarbij stelden de aanwezigen volop vragen. Verschillende onderwerpen passeerden de revue, waaronder het overkomen van leerlingen uit Valkenburg, de brandveiligheid en het GPL-onderwijs (gepersonaliseerd leren).

Raad on tour Meerssen
Beleidsambtenaar Inge Keijdener geeft een inleiding bij het Stella Maris College

Vervolgens toog het hele gezelschap richting het gebied van het Eiland in de Geul. Ter hoogte van tennisclub Volharding werden de raadsleden ontvangen door de voorzitter van de tennisclub. Met op de achtergrond de tennisvelden kregen de aanwezigen een welkom en toelichting van de voorzitter. Vervolgens liep 'de raad on tour' naar het sportcafé van sporthal Marsana. Hier werden zij opgewacht door de heer Ton Scheepers en Jos Kester. Zij gaven een presentatie over het gebied Eiland in de Geul en zwembad Meerssen. Enthousiaste ideeën over mogelijke ontwikkelingen werden actief met elkaar gedeeld.

Raad on tour Meerssen
De heer Jos Kester geeft een presentatie over het Eiland in de Geul

Het laatste gedeelte van de wandeling gaat richting de Bibliotheek in Meerssen. Alvorens het gezelschap het prachtige nieuwe gebouw binnengaat, wordt er even een groepsfoto gemaakt. Het nieuwe klimrek voor de deur biedt daar de uitgelezen kans voor (zie bovenaan deze pagina).

De raadsleden worden vervolgens hartelijk ontvangen in de Bibliotheek. Onder het genot van een hapje en drankje luisteren ze naar een uitgebreide en verhelderende presentatie over de Bibliotheek door Claudia Gulikers (af en toe aangevuld door bestuursleden). De aanwezigen zijn aangenaam verrast door o.a. de verdubbeling van het aantal vrijwilligers die bij de bibliotheek actief zijn.

Raad on tour Meerssen
Claudia Gulikers geeft een presentatie in de Bibliotheek Meerssen

Na afloop van de presentatie is er nog een korte netwerkborrel. Stichting de Ruggesteun, GOM, buurtnetwerk Meerssen, Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM) en Ontmoetingspunt De Ketel sluiten hierbij aan en krijgen de mogelijkheid met de leden van de gemeenteraad van gedachten te wisselen over allerlei onderwerpen.

Daarmee kwam er tevens een einde aan een geslaagde en zonovergoten editie van de Raad on Tour in de kern Meerssen. In 2020 worden Geulle, Rothem en Ulestraten bezocht.

Meer foto's: zie www.meervandaag.nl