Gemeente Meerssen | De Nacht van de Nacht: laat het licht uit

Nieuwsbericht De Nacht van de Nacht: laat het licht uit

Gepubliceerd op: 26 oktober 2022 08:55

Nacht van de Nacht logo
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. In de nacht van 29 op 30 oktober worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Ook Meerssen doet dit jaar weer mee.

Waarom?

Nederland is een van de meest verlichte landen op de wereld. Daarom willen we met de Nacht van de Nacht ons land wat donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting zorgt immers voor lichthinder en energieverspilling. In een tijd waarin we spaarzaam moeten omgaan met onze energiebronnen een noodzakelijke bewustwording.

Voor mens en dier

Wist je dat ook het ritme van mensen en dieren wordt verstoord door al die overbodige verlichting? Wij maar ook dieren hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en weerstand. Jaarlijks worden bijvoorbeeld miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder. Wees daarom bewust van de verlichting die 's avonds onnodig aanstaat.

In de gemeente Meerssen

In de nacht van 29 op 30 oktober wordt ook in Meerssen bepaalde verlichting gedoofd zoals in het Proosdijpark (Gloriëtte), bij de Basiliek en de spots op het gemeentehuis. Wethouder Vanessa de Rond vindt het belangrijk dat de gemeente meedoet aan dit initiatief. "We hopen mensen aan het denken te zetten over het gebruik van energie. Tegenwoordig is het terugbrengen van je energiegebruik financieel nodig, maar het is natuurlijk ook belangrijk om duurzamer te leven. Door deze actie worden mensen daar hopelijk bewust van." Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht.