Gemeente Meerssen | De Mensenrechtenvlag wappert in de gemeente Meerssen

Nieuwsbericht De Mensenrechtenvlag wappert in de gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 10 december 2021 10:40

Mensenrechtenvlag wappert in Meerssen
Vrijdag 10 december 2021 is de internationale Dag van de Mensenrechten. Ook in de gemeente Meerssen hijsen we dan de Mensenrechtenvlag. Een kleurige vlag waarmee we aandacht vragen voor gelijkheid van ieder mens op deze aarde.

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz: "Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Om te laten zien dat de mensenrechten zó belangrijk zijn, wappert ook vandaag tijdens de Internationale Dag van de Mensenrechten de vlag weer in de gemeente Meerssen. Een vlag van en voor iedereen, waarvan de boodschap alle dagen van het jaar moeten uitdragen!"    

Mensenrechtenvlag

Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: we hebben allemaal DNA. De ontwerper van de vlag nam de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). Zo ontstond de Mensenrechtenvlag. De vlag legt niet de nadruk op waarin we verschillen, maar vooral op wat we met elkaar gemeen hebben, wat we delen en wat ons verbindt.