Nieuwsbericht De heren Jan Billekens en Jacques Geraets uit Bunde ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Publicatiedatum: 02 januari 2017 09.00 uur

Op woensdag 28 december 2016 werden de heren Jan Billekens (84) en Jacques Geraets (83) uit Bunde benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De benoemingen vonden plaats tijdens het Sylvesterconcert van Harmonie en Drumband Sint Agnes in de Auw Kerk in Bunde. Beide heren ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz.

Lintjes

Foto: Karel Curvers, www.meervandaag.nl

Steuncomité Harmonie en Drumband Sint Agnes Bunde

Sinds 1970 zijn de heer Billekens en de heer Geraets (bestuurlijk) actief geweest in het Steuncomité van de Harmonie en Drumband Sint Agnes in Bunde. Zij zijn niet alleen betrokken bij het behoud van de huidige club maar met name ook actief in de werving van nieuwe leden en donateurs. Het Steuncomité zorgt voor voldoende en goede instrumenten voor de muzikanten en leerlingen van de Harmonie en Drumband. De nieuwe instrumenten worden door het comité traditiegetrouw overhandigd tijdens het jaarlijkse Sylvesterconcert.

Adjegobilei

De heer Billekens en de heer Geraets hebben zich van 1970 tot 1980 ingezet als lid van de organisatie 'Adjegobilei' van carnavalsvereniging De Havermennekes in Bunde. Zij organiseerden tijdens de carnaval een bonte avond. Eerst voor bejaarden en later ook voor alle inwoners van Bunde.

Parochie Sint Agnes Bunde

De heer Billekens was vrijwilliger van en bestuurslid bij het voormalige Comité met een Missie. Dit comité verleende financiële steun aan kleinschalige projecten in de derde wereld via fondsenwervende activiteiten. Ook was de heer Billekens collectant en lector bij Parochie St. Agnes in Bunde. Tot slot was actief hij bij de werkgroep Gezinsmissen, die de speciale eucharistievieringen voorbereidde.

Verspreiding Parochieblad Sint Agnes

Beide heren zorgen ondanks hun vergevorderde leeftijd voor de verspreiding van het parochieblad van Parochie Sint Agnes bij ruim 100 adressen in Bunde.