Gemeente Meerssen | De eindstreep is in zicht ...

Nieuwsbericht De eindstreep is in zicht ...

Gepubliceerd op: 10 juni 2021 09:00

Corona - De eindstreep is in zicht

Beste mensen,

Het afgelopen jaar was door corona een heftig jaar voor velen. Dierbaren werden ziek of overleden. Wellicht werd u zelf door corona getroffen. U moest noodgedwongen uw horecazaak of winkel sluiten door de coronamaatregelen of door de financiële gevolgen daarvan. Of u kon lange tijd niet bij dierbaren op bezoek, niet met je vrienden en vriendinnen op school doorbrengen of met je sportmaatjes in de sportschool of op het sportveld sporten. Ieder heeft zijn eigen verhaal over de afgelopen bizarre periode.

Veiliger

Maar langzaam krabbelen we op uit deze ellende. Het licht aan het einde van tunnel komt snel dichterbij. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd tegen corona. Steeds minder mensen worden ziek, belanden in het ziekenhuis of overlijden door corona. Dat geeft ons een veiliger gevoel.

De versoepeling van de maatregelen zorgen ervoor dat we ons ook een stuk beter voelen. We mogen weer op bezoek bij mensen die ons lief zijn. Dat hebben we zo lang moeten missen.

Scholen

De basisscholen zijn alweer een tijdje open. Maar nu mogen ook weer de middelbare scholen hun deuren volledig openstellen. In de gangen hoor je weer het gelach van leerlingen. Op straat zie je groepen scholieren fietsen. Het normale schoolleven keert weer langzaam terug.

Steun de lokale ondernemers

Ook mogen we weer op het terras en binnen bij de horeca een drankje drinken of een hapje eten. De webwinkel wordt verruild voor de lokale ondernemer. Maak even contact met hen! Want ze hebben het zwaar gehad. De kastelein, restauranteigenaar, kok, ober, serveerster, winkeleigenaar etc. Wat zijn we blij voor ze, dat we eindelijk uit die lockdown zijn en er steeds meer mogelijk is. Steun dan ook onze lokale ondernemers!

Eindstreep in zicht

We komen langzaam uit dit dal. Weliswaar met nog enkele maatregelen en aanpassingen, maar veel is weer open en steeds meer mag. De komende maanden moeten we wel nog opletten. We moeten ons nog altijd houden aan de algemene maatregelen, want corona is nog steeds onder ons. Ook al dalen de cijfers in rap tempo. Dus was nog altijd regelmatig uw handen, houd afstand en draag een mondkapje in openbare ruimtes.

Probeer nog even vol te houden.
De eindstreep is in zicht.


Met vriendelijke groet,

Mirjam Clermonts-Aretz
Burgemeester van Meerssen