Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Dagje Luik of Aken? De drielandentrein stopt binnenkort ook in Meerssen

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018 13:25

Trein
Vanaf 9 december hoopt Arriva met de drielandentrein te rijden tussen Aken en Luik. Deze internationale treinverbinding stopt o.a. op de stations van Heerlen, Valkenburg, Meerssen en Maastricht. Een mooie kans voor onze inwoners en voor het toerisme in onze regio.

De drielandentrein is eigenlijk een uitbreiding van de sneltrein Maastricht-Heerlen. Vanaf 9 december rijdt deze sneltrein om te beginnen een keer per uur door richting Luik (Liège- Guillemins) of Aken (Aachen Hauptbahnhof). Wilt u een gezellig dagje naar Aken of Luik? Lekker shoppen of de stad bezichtigen? Dat kan dan dus met de trein. Toeristen uit België en Duitsland kunnen op hun beurt eenvoudig onze mooie regio én natuurlijk Meerssen bezoeken.

Drielandentrein: Luik - Bressoux - Visé - Maastricht - Meerssen - Valkenburg - Heerlen - Landgraaf - Eijgelshoven - Herzogenrath - Aken West - Aken Hauptbahnhof. Voor de dienstregeling kunt u te zijner tijd terecht op de website van Arriva. De bedoeling is dat reizigers naar de Duitse bestemmingen met de OV-chipkaart kunnen reizen. Hoe dit er voor België zal uitzien is nog niet bekend.