Nieuwsbericht Dag van het Kasteel: proef het verleden

Publicatiedatum: 14 april 2016 10.20 uur

Dag van het kasteel
Maandag 16 mei 2016 - tweede pinksterdag - wordt voor de negende maal op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Dit jaar openen weer vele kastelen en buitenhuizen in Buitengoed Geul & Maas hun poorten en tuindeuren. Het thema dit jaar is Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner?

Kastelen, huizen en buitenplaatsen, paleizen, borgen en stinzen: ze zijn zoveel meer dan zomaar een onderkomen. Het zijn iconen in het landschap, maar ook vaak een vast gegeven in de levens van velen. Want de krantenjongen weet nog goed van de waakhond die er woonde, de bakker bracht er wekelijks de bestellingen langs en vorige week nog kraste een jong stel stiekem hun initialen in de grote eik die naast de oprit staat. Zet dus tweede pinksterdag in de agenda en ga op pad in het Buitengoed Geul & Maas!

Deelnemende kastelen

Kastelen en buitenplaatsen zijn natuurlijk het hele jaar door leuk om te bezoeken. Wilt u zien welke kastelen open zijn in Buitengoed Geul & Maas, kijk dan op www.buitengoedgeulmaas.nl onder het kopje 'Evenementen' en bij 'Dag van het Kasteel' staan de deelnemende partijen.

Per fiets

Om de diverse kastelen met elkaar te verbinden is er een fietsroute ontwikkeld door Buitengoed Geul & Maas in samenwerking met de VVV Zuid-Limburg. Deze route leidt de fietser van Maastricht, tot Borgharen, Meerssen en Valkenburg aan de Geul en er zitten optionele routes in verwerkt, waardoor je op verrassende plekken komt. Deze fietsroute is uiteraard het hele jaar door te fietsen.

Speciaal vervoer

We zullen op een gedeelte van de route zorgen voor ludiek vervoer op 16 mei. Hierover informeren we u later.