Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Dag van de Armoede: Markt 18 en Pasta Casa en Stichting Lyvia koken voor De Ruggesteun

Gepubliceerd op: 23 oktober 2019 15:00

Dag van de armoede 2
Op 17 oktober was de jaarlijkse 'Internationale dag voor uitroeiing van armoede'. Met Burgerkracht Limburg | De Pijler in de aanjagersrol werd deze dag ingevuld doordat burgerinitiatieven, organisaties en vrijwilligersgroepen in heel Limburg samen gingen koken en eten. Na een oproep door de gemeente om ook in Meerssen een mooi initiatief te ontwikkelen, bundelden Markt 18 en Pasta Casa, ondernemers op de Markt in Meerssen, hun krachten met Stichting Lyvia, Ontmoetingspunt De Ketel en Bibliotheek Meerssen.

Samenwerken en spontane hulp

Samen verzorgden zij een maaltijd voor mensen met een krappe beurs, die door De Ruggesteun ondersteund worden met een wekelijks voedselpakket en andere hulp. De Ketel stelde haar keuken beschikbaar voor deze dag. Markt 18 bereidde een heerlijke tomatensoep en Pasta Casa had een smakelijke pasta gemaakt voor deze dag. Beide ondernemers stelden deze maaltijden kosteloos ter beschikking, waarvoor onze dank! Astrid Ticheler en Wim Ringens van Stichting Lyvia maakten in De Ketel een lekkere salade voor bij de maaltijd en natuurlijk mocht een toetje niet ontbreken. Ook verzorgden zij een drankje en lekkere hapjes voor de bezoekers. Spontaan werd hulp aangeboden door enkele buurtkinderen die buiten speelden en een kijkje kwamen nemen in De Ketel.

Voor de kinderen

Terwijl de ouders genoten van een hapje en een drankje, was er voor hun kinderen een programma in de bibliotheek. Hier organiseerde Renée Gabriël van Bibliotheek Meerssen een voorlees- en knutselmiddag. Na een gezellige middag in De Ketel, waar ook wethouder Marly Heusschen aanwezig was om een praatje te maken met de bezoekers, ging iedereen naar huis met een lekker maaltijd om thuis met het hele gezin van te genieten. Een mooi voorbeeld van burgerkracht waarbij ondernemers, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers elkaar vinden en samen een steuntje in de rug bieden aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Gemeente Meerssen is trots op dit mooie initiatief en dankt iedereen die meegewerkt heeft.

Dag van de Armoede 3
Op de foto links presenteren Astrid Ticheler en Wim Ringens van Stichting Lyvia de maaltijd voor De Ruggesteun. Op de andere foto zijn de knutselwerkjes in de bibliotheek te zien.