Gemeente Meerssen | Cursus voor mantelzorgers bij dementie

Nieuwsbericht Cursus voor mantelzorgers bij dementie

Gepubliceerd op: 21 september 2022 14:10

Hulp bij dementie
Deze cursus is een initiatief van Alzheimer Nederland, regio Zuid-Zuidwest, Hulp bij dementie en Steunpunt mantelzorg zuid. In vier bijeenkomsten wordt ingegaan op wat dementie betekent. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor alle betrokkenen.

Dementie is van invloed op alle facetten van het leven. Het doel van de cursus is dat u na afloop inzicht hebt in het ziektebeeld en handvaten heeft gekregen om er mee om te gaan.

De eerstvolgende cursusdata zijn 5,12 en 19 en 16 november een terugkombijeenkomst. De cursus begin om 19.00 uur in Bungerhart, Carteijnstraat 6 in Bunde en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De eigen bijdrage bedraagt €35,-. Dit bedrag geldt tevens wanneer er twee personen deelnemen uit een cliëntsysteem. U kunt zich aanmelden via het volgende mailadres: diana.kil-hoogmoed@envida.nl

Steunpunt mantelzorg Zuid

Steunpunt Mantelzorg Zuid informeert, adviseert en begeleidt mantelzorgers. Ook zet het steunpunt bekwame en betrokken vrijwilligers in om de mantelzorger tijdelijk te ontlasten of ter ondersteuning van een hulpvrager die een tekort aan mantelzorg ondervindt. Meer informatie over de activiteiten van het steunpunt vindt u op de website.